• Følg Casper Ruud - Tennys Sandberg i Mallorca Championships klokken 13.30 tirsdag 21. juni på discovery+. Få tilgang her!
– Jeg synes han spilte fornuftig og han fikk sin første gress-seier noen gang. Han servet veldig bra og spilte fornuftig mot en spiller som kan gi mye baller å slå på. Jeg ser at han ikke har spilt seg inn på gress enda, men en seier er en seier. Det er en bra start på gress-sesongen, sier tennisekspert Øivind Sørvald til Discovery.
Dagens motstander fra Frankrike, Gilles Simon (36), er nummer 93 i verdensrankingen. Ruud ligger på en sterk nummer 14.
Tennis
Ruud klatrer på rankingen etter semifinale-tapet i Roma
15 TIMER SIDEN
Neste kamp for Casper Ruud i Mallorca Championships blir mot amerikanske Tennys Sandgren tirsdag klokken 13.30 norsk tid. Sist de to møttes spilte de på grus i Gonet Geneva Open i mai, hvor Ruud vant. Da ble stillingen 2-0 (7-5,6-2) til nordmannen.
På Mallorca spilles alt på gress, og Sørvald mener Ruud bør forvente en motstander som er hakket vassere enn dagens franskmann Gilles Simon.
– Han har en god serv, og er en vanskeligere motstander enn Simon. Men Sandberg er fortsatt en spiller han kan ta, og som spiller litt opp og ned. Om Ruud spiller like fornuftig som han gjorde mot Simon, og server godt, så tror jeg det kan bli seier, mener Sørvald.
– Sandberg er en litt hardtslående spiller som kan spille bra på gress, men også gjøre endel feil. Han er ikke en utsøkt grusspiller, og heller ikke en utsøkt gresspiller, fortsetter eksperten.

Kan møte Medvedev

Amerikaneren spilte første runde i turneringen mot spanske Jaume Munar mandag kveld, og vant 7-6(3) 7-5. Sandberg er rangert som nummer 68 i verdensrankingen.
– Hva burde Ruud fokusere på inn mot morgendagens kamp?
– Han må fortsette å serve som han gjør. Casper server seg ut av vanskelige situasjoner hele tiden. Når han er i det humøret han er i nå så spiller han godt, og om han får rytmen så er han veldig vanskelig å slå. Han hadde også en god forehand i dag, som fungerte i perioder, sier Sørvald.
Om Ruud vinner kampen mot Sandgren, er en mulig utfordrer i en eventuell kvartfinale russiske Daniil Medvedev, som ligger som nummer to i verdensrankingen.
– Casper er nok ganske gira på å møte Medvedev, mener Sørvald.
Se høydepunktene fra Ruuds første gress-seier her:

Høydepunkter: Casper Ruud overbeviste på gress

Internazionali BNL d'Italia
Djokovic etter seieren: – Jeg overrasket meg selv
I GÅR PÅ 16:23
Internazionali BNL d'Italia
Hamrer løs etter marerittstart i finalen
I GÅR PÅ 14:45