Rune er 17 år gammel og kom inn i turneringen som wild card. Han er ranket som nummer 321 i verden og ble profesjonell i fjor.
Nordmannen tapte 0–2 for den spanske 17-åringen Carlos Alcaraz i kvartfinalen i en ATP-turneringen i Marbella fredag. Ruud er ranket som nummer 26 på siste ATP-ranking.
Tennis
Nyvinning skal gi et dypere innblikk i Ruuds resultater
21 TIMER SIDEN
– Det var en tøff match. Han var rett og slett litt for god. Jeg kom ikke helt i gang med mitt spill, og møtte en som spilte den beste tennisen jeg har spilt mot på en stund, føler jeg i hvert fall. Ekstremt hurtig og han går for mange bra slag, mange vinnere. Det kom noen feil, men flere vinnere enn feil, oppsummerer Ruud til Discovery om fredagens tap.
– Jeg kom ikke helt i gang med mitt spill og ble for defensiv, men all "cred" til ham.
I dag er han på reisefot for å gjøre seg klar til neste turnering.
– Alt i alt er jeg selvfølgelig fornøyd og glad for at grussesongen er i gang, og jeg gleder meg til de neste turneringene. Det var litt stang ut nå, men det kommer nye sjanser. Jeg er motivert for Monte Carlo og gleder meg til muligheten. Det var en turnering vi ikke fikk spilt i fjor, så det blir absolutt veldig gøy, sier Ruud.
Etter en seier og ett tap i Marbella oppsummerer han det som en fin turnering. Det var også comebacket etter skaden han har slitt med.
– Jeg er fornøyd og klar for starten av grussesongen og de neste ukene. Dette er bare starten og den neste måneden blir det masse grusspill. Så det blir Monte Carlo, Barcelona, München, Roma og alt for min del, så lenge kroppen holder. Det er hovedfokus nå, og jeg satser på at jeg holder kroppen fin og klar til de neste ukene, sier Ruud til Discovery.
Hvis Ruud går videre fra 1. runde venter en gammel kjenning. Da står argentineren Diego Schwartzmann for tur i 2. runde.
(Eurosport/NTB)
Tennis
Vaksinepass eller negativ test kreves for å se Ruud i Paris
I GÅR PÅ 11:59
Tennis
Ler godt av tennisstjernens påfunn: – Jeg tar boten
10/05/2021 PÅ 12:09