Casper Ruud - Holger Rune 2-0 (6-0, 6-2)
Den norske tennisprofilen hadde få problemer med å slå sin danske motstander. Ruud tok tidlig kontroll på kampen, og feide danske Holge Rune av banen i strake sett. Han trengte ikke mer enn én time og fem minutter på å avgjøre åttedelsfinalen i Båstad
Det gikk mot pinlige sifre i Svergie da Ruud startet med å ta første sett 6-0. I andre sett startet det ikke bedre for den 18 år gamle dansken. Casper Ruud gikk opp i ledelsen 3-0, men det danske tennistalentet reddet æren da han svarte med å ta de to neste gamene. Likevel klarte han aldri å true nordmannen, som kontrollerte inn det andre settet til slutt.
Laver Cup
Ruud åpner Laver Cup: – Klar som et egg
6 TIMER SIDEN
– Det er overraskende at det blir så store sifre, men når du møter en som er så god som Casper på grus, så blir det litt for tøft for Holger Rune, sier Discovery-ekspert Ola Bentzen.
Ruud møtte Rune tidligere i år. Også da endte det med en komfortabel seier til Ruud. I Monaco endte det med 6-2 og 6-1.
Casper Ruud er med dagens seier klar for kvartfinalen i Swedish Open. Der møter han vinneren av Elias Ymer og Henri Laaksonen. Kampen spilles senere i dag.
Ola Bentzen holder Casper Ruud som favoritt til å vinne turneringen, men advarer mot en farlig chilener som også er klar for kvartfinale.
– Som førsteseedet, så er han blant de aller største favorittene. Han er jevnbyrdes favoritt med Christian Garin. Når han er i form, synes jeg han er en veldig solid solid spiller. Han slo Casper i en finale for noen år siden, så jeg synes de er relativt jevne, sier Bentzen.
Sett denne?

Casper Ruud favoritt før turnering i Sverige: – Jeg må være på topp

Laver Cup
Dette er Casper Ruuds lagkompiser i Laver Cup
15 TIMER SIDEN
Laver Cup
Ruud og Hovland hylles: – Er så langt utenfor fatteevne
16 TIMER SIDEN