Onsdag meldte den franske storavisen L'Equipe at Grand Slam-turneringen Australian Open utsettes i tre uker.
Australian Open-direktør Craig Tiley skal ha bekreftet i et brev til spillerne at den nye startdatoen er 8. februar, ifølge nyhetsbyrået AFP.
Roland-Garros
Sebastian Korda - Carlos Alcaraz - Roland-Garros
7 TIMER SIDEN
– Det gjør at ting blir satt litt på vent. Noen turneringer faller vekk. Vi håper de kommer i mål snart. Det er rykter her og der, men ingenting er bekreftet. Australian Open er en fin turnering som man vil spille, sier Christian Ruud, pappa og trener til Casper Ruud, til Eurosport.no.

Tror spillerne vil bli utålmodige

Han mener en utsettelse normalt ville vært gode nyheter, men ikke denne sesongen.
– Jeg tror mange blir utålmodige. Det blir litt mer trening enn hva vi hadde planlagt. Men det er likt for alle. Vi får prøve å forbedre de tingene man trenger å jobbe med, sier Ruud.
Den opprinnelige datoen var 18. til 31. januar. Ettersom spillerne må i karantene i Australia i to uker før turneringen starter, var Ruud-leiren forberedt på å reise ned i midten av desember for å kunne spille oppkjøringsturneringer i forkant.
– Familiemessig er det jo greit at turneringen flyttes. Nå reiser vi ned først etter nyåret, sier Ruud.
Saken fortsetter under videoen.

Offensiv Ventura på «hjemmebane»: – Mye har blitt bedre i det siste

– Vanskelig å planlegge

I Australia vil Casper Ruud måtte leve under en rekke restriksjoner. Dette innebærer karantene, et mindre antall treningspartnere og trolig maks fem timer utendørs.
– Vi har ingen store problemer med det. Han skulle jo gjerne vært mer enn fem timer ute hver dag, men her ser det ut til å være litt diskusjoner. Når det gjelder treningspartnere, virker det som man har én den første uken, før det åpnes for flere etter hvert. Det er myndighetene som kommer med forslagene, så snakker ATP spillernes sak. Ingenting er bekreftet ennå, sier Ruud.
Han er ærlig om at det er utfordrende med mangelen på informasjon.
– Det er litt slitsomt. Vi skulle gjerne visst mer og at ting var spikret før. Det gjør det vanskeligere å planlegge. Men sånn er det, det er blitt en ny verden med koronaviruset, sier Ruud.

– Viktig for Casper

Tidligere har Australian Open Series blitt arrangert i forkant av Australian Open. Også neste år er det trolig at det vil bli arrangert en turnering i forkant av Grand Slam-turneringen.
Det mener Ruud vil være gode nyheter for sønnen.
– Det er ganske viktig for Casper. For de rutinerte som har vært med i gamet i 10-15 år, er det nok enklere å gå rett inn i en Grand Slam-turnering. Nå får Casper kjent litt på matchferdighetene etter to-tre uker uten spill. Det er bra, avslutter Ruud.
Sett denne?

Rasende etter at lagkompisen fikk gult for filming: – Helt hårreisende

Roland-Garros
Cameron Norrie - Karen Khachanov - Roland-Garros
7 TIMER SIDEN
Roland-Garros
Alexander Zverev - Brandon Nakashima - Roland-Garros
9 TIMER SIDEN