19-åringen fra Snarøya ble slått ut med settsifrene 4-6, 1-6. Ruud kom aldri helt til hektene igjen på hardcourten etter to tidlige servebrudd i annet sett.
Den norske tennisprofilen tapte for en spiller som er lavere rangert enn ham. Ruud er denne uken nummer 117 på verdensrankingen, mens Kokkinakis er plassert på 192.-plass.
I første sett havnet Ruud bakpå da han sendte ballen i nettet og ble brutt til 3-2 i Kokkinakis' favør. Det kunne se ut som han var hemmet av sol i øynene. Australieren hadde flere muligheter til å bryte i gamet, og etter fem bruddballer lyktes han endelig
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
17 TIMER SIDEN

Tungt

To game senere fikk Ruud muligheten til å bryte til 4-4, men han greide ikke å utnytte den. Kokkinakis kunne dermed serve seg opp i 5-3-ledelse.
Deretter overlevde Ruud to bruddballer og reduserte til 4-5. Kokkinakis vant settets siste game blankt.
Ruud fikk en vond start på det neste settet. Allerede i sin første serve ble han brutt. Det gjentok seg i tredje game, og med det var Kokkinakis på kort tid oppe i 3-0. Ruud holdt på serven i femte game, men skaden var allerede gjort og et comeback ble umulig.

Poengplukker

Han ble brutt for fjerde gang i kampen da hans australske motstanderen sikret seieren.
Lørdagens semifinale var Ruuds tredje strake på challenger-nivå. Han har plukket solid med poeng under rundreisen i Nord-Amerika og gjort flere byks på verdensrankingen, men finaleplassen har uteblitt. Ruud var tredjeseedet i Las Vegas-turneringen.
Kokkinakis møter slovenske Blaz Rola i finalen søndag.
(©NTB)
Sett denne?
Tennis
Passerte «tidenes beste»: – Burde få ganske store overskrifter
I GÅR PÅ 09:38
Tennis
Australian Open kan gå uten verdenseneren
I GÅR PÅ 09:11