Norge beste tennisspiller forbedrer rankingplasseringen sin tross exiten i 2. runde av Challenger-turneringen i Slovakia forrige uke.
Ruud kan klatre ytterligere hvis han lykkes i den tradisjonsrike Wimbledon-turneringen med start mandag. 19-åringen møter en gammel kjenning i 1. kvalifiseringsrunde. Nordmannen møter franske Antoine Hoang. Ruud vant 7-5, 6-4 da de to møttes i semifinalen i Challenger-turneringen i Francavilla foran Roland Garros.
22 år gamle Hoang er rangert som nummer 232 i verden. Dersom Ruud avanser til 2. runde i Wimbledon-kvalifiseringen, venter vinneren av duellen mellom Bradley Klahn (nummer 170 i verden) og Ricardo Ojeda Lara (nr. 198).
Davis Cup
Slik spilles Norges viktige Davis Cup-oppgjør
2 TIMER SIDEN
  • Se Ruud mot Hoang på Eurosport.no og Eurosport Player mandag fra rett etter klokken 15!

– Veldig viktig

Rankingen betyr mye for team Ruud.
– Det er veldig viktig å være blant de 100 beste med tanke på å komme inn i Grand Slam-turneringer og turneringene under det sjiktet, har far og trener Christian Ruud tidligere sagt til NTB.
– Målet vårt er å komme topp 100 i løpet av året. Det er på et vis en magisk grense.

Nadal ny verdensener

Tidligere i år tok Casper Ruud seg til hovedturneringene både i Australian Open og Roland Garros.
Rafael Nadal tok tilbake topplasseringen på verdensrankingen etter at Roger Federer tapte finalen i turneringen i Halle mot Borna Cilic. Sveitseren faller til annenplass.
  • Se Ruud mot Hoang på Eurosport.no og Eurosport Player mandag fra rett etter klokken 15!
At kroaten Marin Cilic og Grigor Dimitrov fra Bulgaria bytter plasser slik at Cilic er nummer fem, mens Dimitrov kommer på sjetteplass, er den eneste øvrige forandringen blant topp ti.
(©NTB)
Davis Cup
Norgesmesteren har trent mye med verdensstjernen: – En veldig lærerik opplevelse
4 TIMER SIDEN
Davis Cup
«Landslagsveteran» Simen (22) klar for Davis Cup: – Det betyr ekstremt mye
I GÅR PÅ 20:28