• Se Casper Ruuds kamp i US Open mot Mackenzie McDonald tirsdag kl. 17.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Ruuds motstander Makenzie McDonald ligger helt nede på 243.-plass på verdensrankingen. Amerikaneren kommer ut på Flushing Meadows-området med forutsetningene mot seg.
Han ligger 206 posisjoner under Ruud. Dersom nordmannen vinner sin kamp (antatt å starte 17.00 norsk tid), venter enten finnen Emil Ruusuvuori (92 i verden) eller Slovenias Aljaz Bedene (53 i verden) i andre runde.
Tennis
ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
I GÅR PÅ 18:24
En plass i runde to betyr også at spilleren er sikret 100.000 dollar i pengepremier ved tap. Det betyr i norsk valuta 865.000 kroner.
Selv i en krisetid har arrangøren maktet å opprettholde 95 prosent av budsjettet fra i fjor. Vinneren i single for menn og kvinner får hele 26,58 millioner kroner hver.
– Vi er stolte over å kunne tilby spillerne tett på 95 prosent av potten fra 2019, sier direktør Mike Dowse i det amerikanske tennisforbundet USTA.
– Vi ønsker å bidra overfor spillerne i en vanskelig tid, legger han til.

Pengebinge

Totalt bruker arrangøren 467 millioner kroner på spillerne i årets utgave av US Open. Det aller meste av dette ligger i premiepotten der spillet på banen avgjør inntektene.
Skulle Ruud komme seg til en semifinale og bli slått ut der, vil han kvittere ut 6,88 millioner kroner.
– Jeg vet at det er mange gode spillere, så det er ikke lett bare det heller. Jeg tar én kamp om gangen, men hvis jeg kommer meg til tredje runde, og andre uken av US Open, drar jeg nok hjem som en fornøyd spiller, sa Ruud til NTB nylig.
Turneringen er rammet av flere forfall på grunn av viruspandemien. Spillerne lever under et svært strengt smittevernregime.
Ruud ligger på 37.-plassen på verdensrankingen.
(©NTB)
Sett denne?

Ruud sitter i US Open-bobla og følger Hovland: – Ikke lov å gå ut

Tennis
Kina reagerer på boikott: – Er imot politisering av idretten
I GÅR PÅ 08:58
Tennis
Far og sønn Ruud nominert til flere priser: – Vi er stolte begge to
I GÅR PÅ 07:52