Hardcourt-turneringen utendørs i Sør-Korea er denne uken tilbake på ATP-touren for første gang siden 1996. Her skal Ruud kjempe mot blant andre Cameron Norrie, Taylor Fritz og Denis Shapovalov. De blir trolig hans største utfordrere i ATP 250-turneringen.
Deretter venter Japan Open i Tokyo uken etter. ATP 500-turneringen ble vunnet av Novak Djokovic sist den ble avholdt i 2019. Også der vil Norrie og Fritz være blant favorittene sammen med nordmannen. I tillegg til Frances Tiafoe fra USA, som tok seg til semifinalen i US Open tidligere i år.
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
I GÅR KLOKKEN 13:54
Nordmannen er kun 750 poeng unna ATP-sluttspillet i Torino, og kun tynn teori kan hindre Ruud deltakelse i sesongfinalen.
– Jeg skal prøve å nyte det og prøve å spille bra. Jeg vet jeg må ha en bra høst for å sikre meg til Torino. Jeg vil prøve å ende året på en god ranking, så da må jeg gjøre det bra. Det blir viktig for meg å få til noen gode resultater nå, sier Ruud til NTB.
Ruud deltok i helgen i Laver Cup som en del av det europeiske laget. Sammen med stjerner som Roger Federer, Rafael Nadal og Djokovic ble det tap for verdenslaget.
Mandagens ferske verdensranking er uendret i toppen, og Ruud er stadig nummer to bak sin overmann i US Open-finalen spanske Carlos Alcaraz.
(©NTB/Eurosport.no)
Så du denne?

Tårene trillet for Federer etter avskjedskampen: – En perfekt reise

Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
I GÅR KLOKKEN 10:40
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
01/12/2022 KLOKKEN 14:59