Nordmannen slo knallhardt tilbake etter å ha tapt det første settet og slo til slutt russeren 6-7 (2-7), 6-2, 6-2). Dermed er 20-åringen et av navnene på hovedtablået i storturneringen i Florida. Donskoj er nummer 126 på verdensrankingen. Ruud er rangert som nummer 98.
Dette er første gang Ruud kvalifiserer seg for en ATP Masters-turnering, skriver nettstedet tennis-Norge.com. Han har tidligere spilt denne typen turneringer, men både i Monte Carlo og i Miami i 2017 fikk han plass via wildcard og slapp dermed å kvalifisere seg.
Det første settet i Miami var jevnspilt. Ruud og Donskoj fulgte hverandre til 4-4. Da tok nordmannen overtaket i settet. Ruud brøt russerens serve og gikk opp til 5-4, men Donskoj slo tilbake på direkten og utlignet til 5-5.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
4 TIMER SIDEN
Historien gjentok seg. Ruud brøt serven og tok ledelsen 6-5, men russeren slo tilbake og sørget for tie break. Der vant Donskoj 7-2 og sikret dermed det første settet.
Det så ut til å motivere Ruud som slo kraftig tilbake. Nordmannen kjørte over motstanderen i det andre settet og vant 6-2. Dermed ble det et tredje og avgjørende sett.
Der tok den norske 20-åringen overtaket direkte. Ruud ledet 4-0, og tok til slutt seieren 6-2.
Det er foreløpig ikke klart hvem nordmannen møter i første runde i hovedturneringen, men Ruud unngår de aller største stjernene. De er nemlig ikke med før i 2. runde.
I første kvalifiseringsrunde vant Ruud over Jason Jung fra Taiwan i to strake sett.
(©NTB)
Sett denne?
Tennis
Passerte «tidenes beste»: – Burde få ganske store overskrifter
I GÅR PÅ 09:38
Tennis
Australian Open kan gå uten verdenseneren
I GÅR PÅ 09:11