Ruud vant 6-7 (5-7), 7-5, 7-5 over den 27-årige hjemmefavoritten, som kom rett fra seier i challengerturneringen i Ludwigshafen forrige uke.
Nordmannen kom på sin side fra deltakelse i Wimbledon-turneringen. 20-åringen er toppseedet i turneringen i Braunschweig og hadde walkover i 1. runde. Etter tirsdagens kraftprøve møter han en ny tysker, Daniel Altmaier, i åttedelsfinalen.
Første sett måtte avgjøres i tiebreak etter at spillerne brøt hverandres serve en gang hver. I tiebreak ledet Ruud 5-4, men Hanfmann skaffet seg settball med to poeng i egen serve, før han i nordmannens serve avgjorde settballen med en følsom stoppball.
Tennis
Enorm millioninntjening for Ruud i 2022 - tjente over 1 million kroner per kamp
5 TIMER SIDEN
Ruud brøt direkte til 1-0 i neste sett og holdt ledelsen til 4-3, men så brøt Hanfmann tilbake. Tyskeren måtte ha medisinsk timeout på 3-2 til Ruud etter at han falt og skrubbet opp hånden sin på grusen, men han kunne fortsette etter å ha fått behandling. Ruud brøt igjen til 6-5 og servet hjem settet.
I avgjørende sett var det Hanfmann som startet best. Tyskeren brøt til 2-0-ledelse, men Ruud lot seg ikke knekke og brøt tilbake direkte. Han skaffet seg bruddballer også i tyskerens neste servegame, men brøt i stedet til 4-3-ledelse, hans femte brudd i kampen.
Ruud hadde sjansen til å serve hjem kampen på 5-4, men Hanfmann brøt ham igjen. Nok en gang svarte Ruud med å bryte tilbake umiddelbart, og på 6-5 skaffet han seg ved hjelp av to ess like mange matchballer. Han utnyttet den første da Hanfmann slo i nettet.
(©NTB)
Tennis
Tennisverdenen i sorg: – En farsfigur for mange
16 TIMER SIDEN
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
02/12/2022 KLOKKEN 13:54