– Aller først må han jo klare det, men det betyr mye å komme inn i hovedturneringen i Grand Slam-turneringer. Det er jo der Roger Federer, Rafael Nadal og de store gutta er, så det er jo et mål, sier faren Christian Ruud til NTB.
Casper ligger i øyeblikket på 108.-plass på verdensrankingen, men etter torsdagens knallsterke seier over toppseedede João Sousa i São Paulo vil han på neste ranking endelig bryte seg inn blant de 100 beste. En slik plassering vil gi ham direkteplass i Roland-Garros i mai og juni.
Tidligere har Snarøya-gutten måtte spille kvalifisering for å komme inn i de virkelig store turneringene.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 PÅ 09:18
– I tillegg er det jo der, i de store turneringene, at poengene er. Det må være en deilig følelse å komme rett inn, for du kan spille bra i kvalifiseringen og så tape, sier Christian Ruud.
Casper Ruud har ikke veldig mange utløpende poeng på rankingen fram til poengfristen for Roland-Garros i midten av april, og det gjør at sannsynligheten er stor for at han slipper kvalifisering i Paris.
Christian Ruud føler sønnen kan matche bra opp med spillere som er ranket fra 30 til 100. Det viste han senest i torsdagens oppgjør mot Sousa, som er rangert som nummer 38 i verden. Men han har fortsatt et lite stykke opp til de aller beste.
– Han er ikke helt god nok til å slå topp 20 og topp 10 ennå, men han er ung og har masse å trene på for å bli bedre. Han må ta små steg av gangen, for han holder ganske høyt nivå nå. Han må jobbe hele tiden for å ta nye steg, avslutter pappa Ruud.
Fredag kveld spiller Casper Ruud kvartfinale i São Paulo mot bolivianske Hugo Dellien. Om han vinner, blir det semifinale mot 4.-seedede Leonardo Mayer fra Argentina eller chilenske Christian Garin.
Forrige uke tapte Ruud kvartfinalen i den store turneringen i Rio de Janeiro mot serbiske Laslo Djere, som deretter vant hele turneringen. Djere henger med til kvartfinale også i Brasil Open denne uken, men er på motsatt side av oppsettet fra Ruud.
(©NTB)
Sett denne?
Tennis
Passerte «tidenes beste»: – Burde få ganske store overskrifter
19/10/2021 PÅ 09:38
Tennis
Australian Open kan gå uten verdenseneren
19/10/2021 PÅ 09:11