• Se fortsettelsen på Casper Ruuds Australia Open-kvalifisering klokken 02.30 på Eurosport 1 og Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang
Oppgjøret, som er en del av 2. kvalifiseringsrunde, ble først stoppet etter ni minutter. Etter en times tid ble spillet gjenopptatt, men det tok ikke lang tid før regnet igjen bød på problemer.
Ruud og Popko rakk å holde serven i hvert sitt game før det lille duskregnet tiltok og dommeren stoppet kampen for første gang. Nordmannen var i 3-2-ledelse da matchen igjen ble utsatt etter kort tid.
US Open
Sjokk-exit for Ruud: Tapte for 117-rangert nederlender
01/09/2021 PÅ 19:51
Etter lang ventetid måtte dommeren til slutt be Ruud og Popko om å gå tilbake til garderoben. Det var da mørke skyer over banen i Melbourne.
Saken fortsetter under Twitter-meldingene:
  • Se fortsettelsen på Casper Ruuds Australia Open-kvalifisering klokken 02.30 på Eurosport 1 og Eurosport Player

– Kjedelig og slitsomt

Det ble lagt opp til at kampen skulle spilles ferdig fredag, og like før klokken 22 lokal tid var banen tørket og alt var klart. Ruud var i styrkerommet og varmet opp for tredje gang, men så begynte det å regne igjen.
– Det er ikke noe annet å si enn at det er kjedelig og slitsomt å sitte og vente hele dagen, sier pappa og trener Christian Ruud til NTB.
Ved det siste regnskyllet var det oppgitthet og latter om hverandre fra spillere og trenere, som nærmest var på vei ut igjen etter sju-åtte timers venting.
– Det er en del av denne sporten, sier far Ruud.

Gode server

Kampen mot Popko skal derfor spilles lørdag. Caspers kamp skal være kamp nummer to, som trolig vil starte rundt 4.30 lørdag morgen norsk tid.
Kasakhstanske Popko rakk å vise fram en sterk serve i løpet av den korte tiden de spilte mot hverandre. Det ligger an til å bli jevnere enn antatt når kampen gjenopptas lørdag.
Ruud vil være et siste hinder unna 1. runde i Australian Open om han slår ut Popko. 19-åringen fra Snarøya har aldri klart å kvalifisere seg for en Grand Slam-turnering tidligere.
I 1997 var hans far nær en kvartfinaleplass i Australia. Christian Ruud deltok i Grand Slam-turneringer totalt ti ganger i løpet av sin karriere.
(©NTB)
US Open
Ruud-kamp utsatt: Meldt voldsomme regnbyger
01/09/2021 PÅ 15:36
US Open
Stolt over sønnens enorme steg: – Ligger foran skjema
30/08/2021 PÅ 09:55