Livetennis i Norge var tilbake da de beste tennisspillerne i landet skulle prøve å utkonkurrere Casper Ruud i «Casper Ruud mot Norge».
Casper Ruud, som er ranket som nummer 36 i verden, var storfavoritt før turneringen som hadde et litt annerledes format enn vanlige tenniskamper. Det ble spilt i et 16 tablå hvor det var best av tre matchtiebreak, mens i finalen var det best av fem.
Ruud levde opp til favorittstempelet og gikk hele veien til finalen, hvor han møtte Viktor Durasovic. De to, som også har vært double-partnere, gav hverandre god motstand.
Erste Bank Open
Vrien trekning for Ruud: – Jeg frykter han litt
10 TIMER SIDEN
Første og andre sett gikk til Ruud, før Durasovic kjempet seg tilbake og tok de to neste. Dermed ble det det siste settet avgjørende.
Ruud vant finalen 13-11, 10-6, 5-10, 7-10, 10-7.
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under:

Se høydepunktene fra finalen

– Viktor er en god spiller og spesielt innendørs tror jeg han liker seg best, kanskje hans beste underlag. Ikke at han er dårlig på andre underlag. Vi begge leverte god tennis, synes jeg, sa Rudd til Eurosport etter finalen.
– Det har vært en lang dag, jeg har vel spilt elleve supertiebreak i løpet av dagen, så det er nok for en dag det. Litt sliten faktisk. Vi har vært her siden halv 10 i dag morges, så det har vært kamper i ett kjør. Det er litt annerledes enn en vanlig type turnering, men det var gøy. Hyggelig å spille på hjemmebane, la han til.
Durasovic gav Ruud god motstand i finalen, men i siste og avgjørende sett var det Ruud som stakk av med seieren.
– Jeg synes jeg spilte ganske ok. Det ble dessverre litt lette slurvefeil på noen viktige øyeblikk, men det er vel litt typisk av og til. Jeg prøvde bare å nyte at vi kan få være her å spille poeng. Jeg hadde det gøy og det ble tight til slutt, sa Durasovic etter finalen, og la til at han var klar for flere dueller med Ruud i nær fremtid:
– Hvis han er med så håper jeg å få revansj neste gang.
Se hele intervjuet med Durasovic her:

Dette sa Durasovic etter finalen

Veien til finalen

Ruud møtte tøff motstand i Eirik Sars Grøner i den første kampen, men klarte å dra seieren i land etter 10-8 og 11-9.
– Det blir jo ikke en så lang kamp som vanlig, det er best av tre supertiebreak som er litt mer åpent og litt mer ting kan skje. Det var to jevne supertiebreak som jeg til slutt klarte å vinne. Så jeg er fornøyd med det. Han har vært på college, vet jeg, og har forbedret seg veldig og spiller en litt annerledes og utfordrende tennis. Han kommer mye frem på nett. Det var en utfordring, men er fornøyd med at jeg klarte å dra det i land, sa Ruud til Eurosport.no etter første seier.
Deretter ventet Leyton Rivera, som også var en del av det norske Davis Cup-laget, hvor Ruud vant 10-2 og 10-4. I semifinalen ventet Felix Nordby som hadde vunnet over Herman Høyeraal i kampen før. Nordby åpnet godt og hang med Ruud hele veien i første tiebreak, men det var Ruud som til slutt tok seieren 11-9 og 10-2.
Viktor Durasovic, som er den nest beste tennisspilleren i Norge, vant sin første kamp mot Jacob Eskeland, før han møtte Rana-Roop Bhullar i den andre kampen. Her gikk Durasovic av med seieren 10-7 og 10-4. Dermed var det klart for semifinale mellom Durasovic og Lukas Hellum Lillengen, som Durasovic vant.
Dermed var det klart for finale mellom Ruud og Durasovic.
– Det er sikker mange som har ønsket å se det oppgjøret i en turnering og dette er jo første gang på en del år hvor vi spiller mot hverandre. Vi har ofte spilt med hverandre her på hjemmebane, så det er jo det aller hyggeligste selvfølgelig, sa Casper Ruud før finalen.
Se hva de sa før finalen her:

Møtes i finalen: – Mange som sikkert har ønsket å se det oppgjøret

Tennis
Nadal kritiserer tennisens utvikling: – Kan bli stereotypisk, sier eksperten
13 TIMER SIDEN
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 PÅ 09:18