Casper Ruud - Marsel Ilhan 6-2, 4-6, 6-1
Norgesmesteren viste tidlig at han var et hakk bedre enn Ilhan i 1. runde av Challenger-turneringen i tyske Heilbronn. Den tyrkiske motstanderen har tidligere vært nummer 77 i verden, men er nå ranket som nummer 255, noe som gjorde at han trengte et wildcard for å komme inn i turneringen. 29-åringen er ranket 100 plasser dårligere enn Ruud på 120. plass.
– Det var deilig å få en seier. Han har vært god før, men er kanskje ikke i sitt livs form. Jeg visste at han kunne spille bra. Jeg følte egentlig at jeg var favoritt til kampen, sier Casper Ruud til Eurosport.no.
Australian Open
Cirstea - Pavlyuchenkova - Australian Open
7 TIMER SIDEN
Senere i måneden er det årets andre Grand Slam-turnering som venter. Ruud skal spille i kvalifiseringen til Roland Garros, såfremt han ikke plutselig skulle ende opp med et wildcard, noe som virker lite sannsynlig. 18-åringen mener han er i rute til turneringen på fransk grus.
– Ja, jeg føler det. Jeg har kanskje vært for hard mot meg selv den siste tiden, men jeg skulle gjerne vunnet noen flere kamper. Derfor var det deilig å få inn en seier i dag. Det er spillere på dette nivået jeg kommer til å møte i kvalifiseringen. Det er bra å få kamper på Challenger-nivået, og kjenne på nivået, sier Ruud.
Challenger er nivået under der «de store gutta» spiller.
Snarøya-gutten fikk det imidlertid ikke til å stemme helt i åpningen og ble brutt i sitt andre servegame, men klarte umiddelbart å bryte tilbake til 2-2. Deretter overbeviste han med å ta de fire neste gamene, og vant åpningssettet 6-2.
Men i det andre settet kladdet det litt igjen. Ilhan klarte å bryte blankt opp til 2-1 og vant settet 6-4.
– Han servet bra i andre sett. Det var vanskelig å få brutt han, mente Ruud.
Ruud: – Man blir sikkert frustrert av at det kommer en liten tenåring fra Norge
I det avgjørende settet var det dog ingen tvil om hvem som var den beste tennisspilleren. Ruud tok de tre første gamene og endte til slutt opp med å vinne 6-1.

Møter «vrien spiller»

Seieren gir Ruud åtte rankingpoeng og i overkant av 10.000 kroner. Nå venter Mirza Basic i 2. runde. Spilleren fra Bosnia-Hercegovina er ranket som nummer 167.
– Han er en litt vrien spiller. Det er en nøtt å knekke, sier stortalentet.
Ruud vet godt hva han snakker om, for de møttes tidligere i år. Da vant Ruud etter tre sett.
– Jeg husker han spilte litt annerledes enn jeg trodde. Jeg følte jeg kunne ha spilt bedre. Men jeg følte jeg spilte bra i dag, og håper jeg kan fortsette med det spillet. Grus er nok mer fordel for meg enn det er fordel for han. Jeg skal ikke ta seieren på forskudd, forsikrer tenniskometen.
Les også: «Giftig» Ruud vekker internasjonal oppsikt

Tennis: Topp ti dropshots

Australian Open
Rublev ute av Australian Open
8 TIMER SIDEN
Australian Open
Cilic - Rublev - Australian Open
8 TIMER SIDEN