Tirsdag var 19-åringen tilbake igjen på tennisbanen i California, og har han en snau uke på seg til å finne tilbake til hardcourtformen til kvalifiseringen til Indian Wells-turneringen.
– Jeg snakker med ham hver dag, og han sier han fortsatt er litt hoven og øm, men at han sammen med Pedro Rico har startet treningen i Palm Springs, sier faren Christian Ruud til NTB.
Davis Cup
Usikker fremtid for det norske tennishåpet: – Det har vært tøft
EN TIME SIDEN

Må spille kvalifiseringsturnering

Det var i kampen mot Diego Schwartzman at uhellet var ute for nordmannen. Argentineren gikk senere til topps i turneringen som Ruud spilte seg fram til semifinalen i fjor.
– Hvor alvorlig var skaden?
– Det var et realt overtråkk, men han har fått god pleie og hvile, sier Ruud.
Etter den tradisjonelle turneringen i Indian Wells blir det Miami Open. Han må nok en gang ut i en kvalifiseringsturnering for å ta seg til hovedtablået.

Får tøffere vei

I California er det den spanske treneren Rico som har ansvaret for Ruud. I Florida drar pappa Christian for å følge sønnen.
Etter at Casper Ruud mistet mange poeng på ATP-rankingen fra i fjor har han rykket fra 120 til 186.-plass. Dermed får han litt tøffere vei til å kvalifisere seg til turneringer framover.
Ruud var på sitt høyeste ranket som nummer 108 på ATP-rankingen.
(©NTB)
Davis Cup
Slik spilles Norges viktige Davis Cup-oppgjør
EN DAG SIDEN
Davis Cup
Norgesmesteren har trent mye med verdensstjernen: – En veldig lærerik opplevelse
I GÅR PÅ 12:13