Det siste døgnet i Melbourne har vært preget av stor usikkerhet etter et smittetilfelle på et hotell hvor spillere har oppholdt seg.
Det store spørsmålet er om det var flere som var smittet.
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
8 TIMER SIDEN

Ruud fikk sent svar

Torsdag kveld norsk tid bekrefter Christian Ruud at Norges beste tennisspiller har fått svar på testen han rundt et døgn tidligere.
Prøven er heldigvis negativ. Det var også prøvene til resten av teamet.
– Alle har vært negative så langt, så det er i hvert fall positive nyheter. Vi får håpe at den siste bolken med spillere også er negative og at det kun var et engangstilfelle og at han ikke har smittet noen spillere eller trenere som har bodd på det hotellet, sa Ruud til Eurosport.no kort tid før han fikk svaret på egen prøve.
På det tidspunktet trodde han at han skulle få svar før han la seg i Melbourne torsdag, men han fikk i stedet svaret fredag morgen, australsk tid (torsdag kveld i Norge).
Årsaken til at Ruud stod lenger bak i køen da det kom til å få svar på prøven var at de testet alfabetisk. Med en «R» i etternavnet havnet Ruud derfor et godt stykke ned på listen.
– Jeg har ikke engang lyst til å tenke på konsekvensene av et positivt prøveresultat. De som har fått negativt resultat har hatt muligheten til å trene og være «normale» igjen. Alle håper at alle blir negative, så det ikke blir mer oppstyr, sier Ruud.
Torsdag var han kun en time utenfor hotellet i forbindelse med testing og beskriver det som en fridag.
– En ganske lite produktiv dag for å være ærlig, smiler Ruud.

Støl etter kamp

Onsdagens kamp mot Vesely i Murray River Open sitter godt i kroppen. Der ble det et knepent tap.
– Jeg er litt støl fordi jeg ikke har spilt kamper på en stund. Man merker det på en litt annen måte enn om man bare trener. En litt deilig stølhet også, men det er greit å få en ganske lang og tøff kamp i kroppen før man kaster seg ut i fem sett, så man vet hvordan det føles, sier Ruud.
Fredag er han etter planen igjen i gang med trening, bekrefter Ruud.
Mandag eller tirsdag skal han i aksjon i Australian Open. Trekningen er ennå ikke klar.

– Det var nok krisestemning

Ruud innrømmer at han fryktet at viruset hadde spredd seg og er spent på hvor den hotellansatte hadde fått smitten fra.
– Ja, selvfølgelig. Det er skremmende. Hvem har han fått det av? Hvem har han blitt smittet av?
Team Ruud, med trener og pappa Christian og fysisk trener Marcel da Cruz, fikk beskjeden om at en hotellansatt var smittet like før de la seg onsdag.
– Jeg fikk beskjed nesten rett før jeg skulle legge meg. Jeg ble litt overrasket og trodde ikke det skulle skje. Jeg lurte på hva som kom til å skje. Det var nok litt krisestemning og møter sent her i går i Melbourne mellom turneringen og myndighetene, sier han.
Tennis
Nadal åpner opp om rivalens karriereslutt: – En del av mitt liv forlot med ham
13 TIMER SIDEN
Tennis
Nominert til flere ATP-priser
I GÅR KLOKKEN 18:18