Nordmannen har falt to plasser på rankingen.
Ruud er nå nummer 16 på rankingen etter å ha vært nummer 14 siden 21. juni. Årsaken til fallet er at han røk ut i første runde av storturneringen Wimbledon, mens flere som ligger rundt Snarøya-gutten på rankingen, gjorde det bra i turneringen.
Ruud har blitt passert av spillere som Hubert Hurkacz, som imponerte og tok seg til semifinale, samt Felix Auger-Aliassime, som slo ut Alexander Zverev og kom til kvartfinale, der det ble tap for finalist Matteo Berrettini.
Tennis
Federer på vei tilbake etter operasjon
6 TIMER SIDEN
Nevnte Berrettini, som tapte finalen for Novak Djokovic, har avansert én plass og er nå nummer åtte. Zvervev, som på skuffende vis røk i åttedelsfinalen, har gått forbi Dominic Thiem, som måtte trekke seg fra Wimbledon etter å ha avbrutt kampen mot Adrian Mannarino i Mallorca 22. juni.
Novak Djokovic er nå soleklar verdensener etter seieren søndag. Han leder foran Daniil Medvedev, Rafael Nadal og Stefanos Tsitsipas. Sistnevnte skuffet stort på Wimbledon-gresset og røk ut i første runde.
Ruud er førsteseedet i ATP 250-turneringen i Båstad denne uka. Han har ristet av seg Wimbledon-skuffelsen og er klar for å jakte seier.
(©NTB)
Så du denne?

Slik oppsummerer Ruud Wimbledon-nedturen: – Skal glemmes fort

Laver Cup
Ruud fikk tildelt «hederspris»: – Det er en ære
I GÅR PÅ 10:01
Davis Cup
Verdenstieren sendte Norge videre i Davis Cup
18/09/2021 PÅ 15:42