Nordmannen har falt to plasser på rankingen.
Ruud er nå nummer 16 på rankingen etter å ha vært nummer 14 siden 21. juni. Årsaken til fallet er at han røk ut i første runde av storturneringen Wimbledon, mens flere som ligger rundt Snarøya-gutten på rankingen, gjorde det bra i turneringen.
Ruud har blitt passert av spillere som Hubert Hurkacz, som imponerte og tok seg til semifinale, samt Felix Auger-Aliassime, som slo ut Alexander Zverev og kom til kvartfinale, der det ble tap for finalist Matteo Berrettini.
Tennis
Ruud klar for ny turnering – sikter seg inn på ATP-sluttspillet
26/09/2022 KLOKKEN 06:34
Nevnte Berrettini, som tapte finalen for Novak Djokovic, har avansert én plass og er nå nummer åtte. Zvervev, som på skuffende vis røk i åttedelsfinalen, har gått forbi Dominic Thiem, som måtte trekke seg fra Wimbledon etter å ha avbrutt kampen mot Adrian Mannarino i Mallorca 22. juni.
Novak Djokovic er nå soleklar verdensener etter seieren søndag. Han leder foran Daniil Medvedev, Rafael Nadal og Stefanos Tsitsipas. Sistnevnte skuffet stort på Wimbledon-gresset og røk ut i første runde.
Ruud er førsteseedet i ATP 250-turneringen i Båstad denne uka. Han har ristet av seg Wimbledon-skuffelsen og er klar for å jakte seier.
(©NTB)
Så du denne?

Slik oppsummerer Ruud Wimbledon-nedturen: – Skal glemmes fort

Moselle Open
Får en massiv pipekonsert etter oppsiktsvekkende manøver
25/09/2022 KLOKKEN 20:42
Laver Cup
Ruud tilskuer da verdenslaget vant Laver Cup for første gang: – Litt spesielt
25/09/2022 KLOKKEN 17:07