Ruud faller på verdensrankingen

Publisert 28/01/2019 klokken 10:03 GMT+1

Casper Ruud går som ventet ned en god del hakk på ATP-rankingen i tennis. Han faller fra 112.- til 126.-plass.

Casper Ruud

20-åringen fra Snarøya har fått en litt skuffende start på 2019-sesongen. Tidligere i måneden ble han slått rett ut av Australian Open-kvalifiseringen, og deretter ble det stopp i 3. runde i en challengerturnering i tyske Koblenz.
Det er derfor ingen overraskelse at Ruud nå går ned 14 plasser på verdensrankingen. I fjor tok han seg til 2. runde i hovedturneringen av Australian Open. Poengene han tjente på det er nå borte.

Rundreise i Sør-Amerika

Ruud står med 443 poeng på den ferskeste rankingen. Han har ofte uttalt at målet hans er å slå seg inn i topp 100 så snart som mulig.
Senere i år har nordmannen for øvrig ytterligere 70 poeng å forsvare på grusen i Roland-Garros, der han i fjor også tok seg til 2. runde.
Ruud skal denne uken i gang med en lang rundreise i Sør-Amerika. Der skal han spille flere konkurranser på grus. Den første er en såkalt ATP 250-turnering i argentinske Cordoba. Der starter kvalifiseringen førstkommende lørdag.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Federer falt tre plasser

Helt på toppen av rankingen troner nybakt Australian Open-mester Novak Djokovic. Serberen feide verdenstoer Rafael Nadal av banen med 6-3, 6-2, 6-3 i søndagens finale. Alexander Zverev fra Tyskland har inntatt tredjeplassen på Roger Federers bekostning.
Også argentinske Juan Martin del Potro og sørafrikanske Kevin Anderson tok seg forbi Sveits-legenden Federer på rankingen.
På kvinnenes WTA-ranking har Osaka Naomi gått til topps. Japaneren vant Australian Open i helgen. Tapende finalist Petra Kvitová er ny verdenstoer, mens Simona Halep ble jekket ned fra tronen og er nå nummer tre.