Jaume Munar-Casper Ruud 2-0 (6-3, 6-3):
Casper Ruud hadde lite å stille opp mot ett år eldre Jaume Munar i den første runden av ATP-turneringen i Tokyo tirsdag morgen. Ruud var ikke påskrudd, tapte to strake sett og er med det ute av turneringen han var toppseedet i. Nordmannen hadde hele 32 upressede feil, som var mye av nøkkelen til hvorfor det ble tap.
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
I GÅR KLOKKEN 13:54
– Jeg merket på kroppen at jeg manglet den energien jeg trengte for vinne mot en god spiller. Det har nok vært litt mye de siste ukene. Det skal bli bra å komme hjem og lade batteriene og sove i egen seng igjen, sier Ruud til Discovery.
– Jeg har kanskje presset på litt for mye og prøvd å delta i for mange turneringer og kamper på rad, men jeg ønsket virkelig å komme til Asia og spille disse turneringene.
Seieren var spanjolens første over Ruud, etter å ha tapt de to foregående kampene mot nordmannen. De to kjenner hverandre også godt etter å ha trent en god del sammen på Rafael Nadal sitt akademi.
– Det er en av de svakeste kampene jeg har sett av Ruud denne sesongen, sa kommentator Ola Bentzen etter tapet.
Dermed endte Asia-turen til Ruud med én seier og to tap. Han startet med å slå chilenske Nicolas Jarry i Sør-Korea 2-1 i sett, før han tapte for Yoshihito Nishioka i runden etter. Nishioka vant senere turneringen etter å ha slått Denis Shapovalov i finalen. I Tokyo ble det med den ene kampen mot Munar, som ble tapt 0-2 i sett.

Nadal gir Ruud tips: – Jeg vet det er vanskelig

Marerittstart

Ruud hadde som sagt møtt Munar to ganger tidligere på ATP-touren. Begge kampene har vært på grus, og begge gangene har Ruud vunnet. Sist i kvartfinalen i Gstaad i Sveits i sommer hvor Ruud endte opp med å vinne hele turneringen. Denne gangen fikk spanjolen sin revansje for Ruud som ikke har fått vist sitt beste spill etter Laver Cup.
Spillerne åpnet med å holde egen serve til 1-1, før Ruud ble brutt på 2-1 til Munar. Noen minutter senere holdt spanjolen egen serve til 4-1.
– Ikke i nærheten av sitt beste nivå. Han må heve seg nå for å snu dette, sa kommentator Ola Bentzen i bua.
Det klarte ikke Ruud. Han ble brutt i eget game like etter til 1-5, og da gjorde det lite at han brøt tilbake til 2-5 med en gang. Ruud holdt så egen serve til 3-5, men Munar tok vare på settballene sine i det niende gamet og vant det. Dermed tapte han det første settet 3-6.
– For mange upressede feil (18) er for dårlig. 15 av de 18 upressede er fra forehandsiden, så det er det store våpenet som i det første settet svikter, sa Bentzen etter det første settet.
– Et av de svakeste settene han har spilt så langt denne sesongen, sa han senere.

Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke

Ikke påskrudd

Det andre settet begynte også på verst tenkelig vis. Ruud ble brutt av Munar og havnet tidlig under 0-2, etter at Munar holdt egen serve like etter.
Ruud hadde muligheten til å utligne til 3-3 i det sjette gamet da han ledet 40-0, men tapte fem poeng på rad og måtte se Munar gå opp i 4-2.
– Dette har vært en slitekamp der veldig lite har stemt helt fra start. Casper har hatt sine muligheter, men sliter, sa Bentzen.
Begge spillerne holdt egen serve frem til det sto 5-3, da Munar brøt Ruud igjen. Dermed vant spanjolen 6-3, 6-3.
Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
I GÅR KLOKKEN 10:40
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
01/12/2022 KLOKKEN 14:59