Casper Ruud røk lørdag ut av US Open mot Matteo Berrettini i den tredje runden, men resultatet ble likevel karrierebeste i turneringen for nordmannen. Det gir en god motivasjon videre i årets sesong, der han har klare mål i sikte.
– Jeg sa vel i fjor at jeg ikke blir misfornøyd hvis jeg skulle endt året innenfor topp 50, som jeg er på god vei til å gjøre. Men nå er jeg på god vei til topp 30, kanskje topp 25. Hvis jeg har en god grussesong og en god avslutning, så vil jeg vel kanskje si at målet mitt for i år vil være å avslutte blant de 30 beste i verden på rankingen, sier Casper Ruud til Eurosport.
Tennis
Gliser av feriespørsmål: – Det kommer nok noen bilder
27/11/2021 PÅ 18:10
21-åringen er for øyeblikket rangert som nummer 37 på ATPs verdensranking, men tennisstjernen har tidligere vist seg meget god på grus og har muligheter til å avansere flere plasser i årets sesong.
– Det er fortsatt noen plasser opp, men jeg får håpe at grusen kan være en fordel for meg og at jeg klarer å ta noen nye steg, fortsetter tennisstjernen.
Eurosports tennisekspert og tidligere tennisspiller Melanie Stokke tror målet om avansement på rankingen er realistisk.
– Jeg synes det er kjempebra at han sier høyt hvilke barrierer han vil gå igjennom. Det er fullt mulig det, nå som han er i slaget og ikke alle kan delta. Hvis han er i knallform på grusen, så er det fullt mulig. Nå har han også fått litt kamptrening og kanskje flere kamper enn andre spillere, noe som er en fordel, sier Stokke til Eurosport.no.
Nordmannen har også satt seg et klart mål i årets Roland-Garros (French Open). I fjorårets turnering røk han ut i tredje runde mot legenden Roger Federer.
– Fjerde runde i Roland-Garros vil absolutt også være noe som står høyt på lista for meg over mål og prestasjoner jeg ønsker å oppnå. I fjor ble det tredje runde, så hvis jeg kommer meg til fjerde runde i år vil jeg absolutt si meg fornøyd, men alt er mulig.
Les også: Ruud ga stjernen knallhard kamp, men spesielt én detalj ble avgjørende.
Se hele intervjuet med Casper Ruud her. Saken fortsetter under videoen.

Derfor dropper Ruud neste turnering

Dropper turnering

Neste utfordring for Norges tennishåp blir grusturneringen Internazionali d’Italia 14 september, ettersom Ruud har bestemt seg for å stå over neste ukes Generali Open i Østerrike. Fjorårets resultat i den italienske turneringen endte med exit i den andre runden.
– Jeg har fått tre gode matcher her (journ. anm US Open), og vi kommer oss ikke ut fra New York før i morgen (journ. anm søndag). Vi ville ha landet mandag morgen i Kitzbuhel og eventuelt spilt en match på tirsdag. Det er ikke ideelt for kropp og det som skjer etterpå, sier 21-åringen før han begrunner valget videre:
– Kitzbuhel er selvfølgelig en kul og stor turnering, men det er en ATP 250 og Roma er en Masters ATP 1000 som jeg heller har lyst til å komme inn 100 prosent klar for, og få trent noen dager på grus først. Jeg vil kjenne litt på grusformen, før man dundrer vei med tre grusturneringer før innendørsspillet begynner igjen. Jeg har gode minner der fra i fjor, så jeg skal prøve å følge opp fjoråret med en ny god turnering der.
Det tror Stokke kan være et fornuftig valg.
– Fra et perspektiv utenfra, så syns jeg det er riktig. Det er fornuftig fordi han får litt tid på seg til å fordøye det han fikk gjort her i New York og forberede seg med litt grustrening før han drar til Roma. Jeg synes det er et smart valg, jeg.
Les også: Ruud videre etter finsk skadesmell.

– Ferdighetsmessig bedre

I US Open-turneringen mener eksperten at Ruud har tatt flere store steg og kan ta mye bra med seg videre i sesongen.
– Jeg synes det er superpositivt. Han har mye bra spill fra den siste kampen. Du så at han var ferdighetsmessig bedre enn de to forrige kampene, så den utviklingen må han bare fortsette med. Det er viktig å ikke se for mye på utfallet, selv om det er kjipt og man gjerne vil komme seg videre. Hvis man bygger på det man gjorde bra, så er det bedre ting han kan utrette. Det er viktig å ha det perspektivet der, sier Stokke.
Ruud viste forbedring på flere områder på US Opens raske hardcourtbane. Det kan bli en fordel for de saktere grusbanene i vente, mener eksperten.
– I den siste kampen var backhanden mye bedre. Vi så at det var mange feil der fra de to tidligere kampene. I tillegg så synes jeg at han hadde en råere forehand, slik som han kjenner til, og den dikterte han mye mer med. Han var også utrolig god på å nøytralisere en såpass god serve. Til tider var kraften til Berrettini for stor, men det er noe han kan bygge på nå som han går inn mot grussesongen. Der får han mer tid på seg til å gå rundt på forehanden og også nøytralisere litt lettere de returene, sier Stokke.
Sett denne?

Team Ruud røper stort mål for resten av sesongen

Tennis
Reagerte på trommespilling under kampen: – Ble temmelig lei
27/11/2021 PÅ 17:51
Davis Cup
Forbannet Ruud sikret norsk avansement: – Blir litt hissig utpå der
27/11/2021 PÅ 17:25