Nordmannen har tatt seg til tre semifinaler på rad i challengerturneringer. Det hjelper unggutten til å avansere ytterligere fire plasser på den ferske ATP-rankingen, som ble offentliggjort mandag.
Lørdag ble det tap i strake sett for australske Thanasi Kokkinakis i Las Vegas.
I august sa Ruud at han hadde et mål om å nå topp 100 før sesongen er over. Det klarte han ikke, men har de siste ukene klatret jevnt og trutt oppover listene.
Erste Bank Open
Ruud tok grep før sesongavslutningen: – Mye som står på spill
5 TIMER SIDEN
Nå tar Snarøya-gutten ferie på 113.-plass.
– Da er nok en sesong for min del over. Jeg avslutter litt tidligere i år enn i fjor, mest på grunn av at jeg allerede har spilt 30 turneringer i år og kroppen trenger litt hvile nå, skriver 19-åringen på sin Facebook-side.

– Bra sesong

Casper Ruud spilte seg til tre strake semifinale på Challenger-touren. Fire uker med mange kamper i California, Canada og til slutt Las Vegas har tatt på.
– Det har vært en bra sesong, synes jeg. Noen tap man gjerne skulle unngått, men også store seire på høyeste nivå i denne idretten! Jeg har spilt mange kamper og vunnet en del flere enn jeg har tapt, som er en positiv ting, oppsummerer Ruud – og tilføyer:
Nå står hvile på programmet.
– Jeg vender nå hjemover for å få slappet av litt, før trening mot neste sesong begynner igjen, skriver Ruud.
Det er ingen endringer blant de fem beste på verdensrankingen. Rafael Nadal topper listen foran Novak Djokovic, Roger Federer, Juan Martin del Potro og Alexander Zverev.
(©NTB)
Tennis
Ruud med karrierebeste på verdensrankingen – klatret igjen
17 TIMER SIDEN
Erste Bank Open
Vrien trekning for Ruud: – Jeg frykter han litt
23/10/2021 PÅ 11:32