I en felles uttalelse fra ATP, WTA og Det internasjonale tennisforbundet (ITF) står det at ITF suspenderer Russlands tennisforbund og Hviterusslands tennisforbund, og at de følgelig ikke får stille lag i Davis Cup for menn eller Billie Jean Cup for kvinner.
Russland er regjerende mester i begge lagturneringer.
Derimot vil verken ATP eller WTA nekte russiske spillere å delta i sine turneringer på det nåværende tidspunkt. Det betyr at den nye verdenseneren Daniil Medvedev og alle de andre russiske (eller hviterussiske) stjernene på tennistouren kan spille videre, men de må greie seg uten flagg eller nasjonsbetegnelse.
Tennis
Tittelforsvarer Djokovic videre i Wimbledon
2 TIMER SIDEN
Norge spiller kvalifisering til Davis Cup-sluttspillet kommende helg. Russland var som tittelforsvarer automatisk kvalifisert til høstens sluttspill og skulle ikke i aksjon nå. Hviterussland skulle spille mot Mexico på et lavere nivå, men den kampen blir ikke noe av.

Sjokk og sorg

I den felles uttalelsen uttaler de tre organisasjonene sjokk og sorg over den russiske invasjonen i Ukraina.
– Tennisfamiliens sikkerhet er vår første prioritet. WTA og ATP har de siste dagene kontaktet nåværende og tidligere spillere, samt andre medlemmer av tennisfamilien, i Ukraina og nabolandene, for å sjekke om de er trygge og tilby dem hjelp, står det.
– Sportens forbund står sammen i fordømmelsen av Russlands handlinger.
Forbundene berømmer spillerne som åpent har tatt til orde mot invasjonen.

Stryker turnering

Russiske Andrej Rublev, ranket som nummer seks i verden, tusjet «No war, please» på et kamera etter en seier på ATP-touren forrige uke, og Medvedev har også uttalt seg mot krigshandlingene.
Mens to av de seks første på ATP-rankingen er russere, er kvinnenes verdenstreeer Aryna Sabalenka hviterusser. Anastasia Pavljutsjenko på 14.-plass er høyest rangerte russiske kvinne.
ATP og WTA har strøket den felles turneringen i Moskva i oktober, tradisjonsrike Kreml Cup, fra terminlista.

Sykkelforbundet følger opp

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) vil på lik linje med tennisforbundet ikke nekte russiske og hviterussiske syklister fra å delta, men at alle lag fra de to nasjonene vil bli utestengt fra profesjonelle sykkelkonkurranser.
Det vil si at UCI trekker tilbake lagstatusen til russiske og hviterussiske lag som Gazprom-RusVelo.
Russiske og hviterussiske enkeltsyklister må stille nøytralt, og arrangørene bes om å trekke tilbake enhver henvisning til Russland eller Hviterussland, inkludert navn, emblemer, akronymer og flagg, og erstatte dem med en nøytral betegnelse på alle arrangementrelaterte dokumenter i tråd med instruksjoner fra UCI.
Dersom en nasjon har strengere regler rundt russisk og hviterussisk deltakelse, vil de reglene prioriteres foran UCI sine, skriver sykkelforbundet.
Alle konkurranser som skulle finne sted i Russland er også avlyst.
UCI legger til at de på det sterkeste fordømmer aggresjonen til de russiske og hviterussiske regjeringene og deres manglende respekt for den olympiske våpenhvilen.
(©NTB/Eurosport)

Her svartner det for Zverev – dundrer løs mot dommertårnet

Wimbledon
Cameron Norrie - Tommy Paul - Wimbledon høydepunkter
15 TIMER SIDEN
Wimbledon
David Goffin - Frances Tiafoe - Wimbledon høydepunkter
16 TIMER SIDEN