Karen Khachanov - Casper Ruud 3-6 6-3 1-6
– Casper setter mange returer i dag og det er stort sett god serving gjennom store deler av kampen. Litt slurv i andre settet, men dette er veldig godt gjennomført, sa trener og pappa Christian Ruud til Eurosport etter kampen.
Rolex Paris Masters
Nå får Ruud leke med de store gutta etter historisk triumf: – Utrolig følelse
04/11/2021 PÅ 19:48
– Veldig fornøyd, understreker han.
Casper Ruud leverte solid tennis gjennom store deler av kampen, med unntak av et litt slurvete andresett. Nordmannen vant til slutt 2-1, med sifrene 6-3 3-6 6-1.
(Saken fortsetter under videoen).

Her sikrer Casper Ruud seieren: – En kjempekamp!

– Drømmestart

Etter flere uker i USA, der Casper Ruud fikk spille seg i god form med seiere på hardcourten i både Cincinnati Masters og US Open, var nordmannen omsider tilbake på favorittunderlaget. Grusen lå som et forgylt dekke på anlegget i Roma, og på første spilledag av Rome Masters fikk Casper Ruud og russiske Karen Khachanov gleden av å åpne hovedturneringen i den italienske hovedstaden.
Med en ATP-ranking på 16, var 198 centimeter høye Karen Khachanov favoritt før møtet med Snarøya-gutten. Det var derimot liten tvil om at Casper Ruud hadde gledet seg stort til å igjen vise seg fram på grusen, for nordmannen vant enkelt det første settet med sifrene 6-3.
– En drømmestart dette her, sa Eurosports tenniskommentator Ola Bentzen like før Ruud avgjorde det første settet.

Solid sistesett

24 år gamle Karen Khachanov har 8 som sin beste rangering, noe han oppnådde i juli 2019. I 2020 står han med 13-8 på de kampene han har gjennomført, noe som tilsier en rangering på 16. Russseren har fire ATP-titler under beltet før turneringen i Roma. I US Open ble Khachanov slått ut av 28-rangerte Alex de Minaur, og russeren skulle også få det tøft mot det norske tennisesset fra Snarøya.
I det andre settet kom Khachanov opp på den russiske hesten igjen, for 27-åringen sikret breakpoint på samme tidspunkt (3-1) som Ruud fikk i det første settet, og utliknet etter hvert med sifrene 6-3 i det andre settet.
Så var det duket for et nytt flott Ruud-show på grusen i Roma. Tidlig i det tredje og avgjørende settet sikret nordmannen breakpoint i det andre gamet, og fikk dermed en drømmestart.
– Der sitter breaket for Casper! Kjempetennis – det var viktig, uttalte en engasjert Ola Bentzen i kommentatorbua.

– Knallsterkt

Med breaket i lomma ble det tøft for den russiske bjørnen, for Casper Ruud var et uromoment gjennom store deler av den avsluttende fasen.
– Knallsterkt av vår beste mann ute på grusen, konkluderte Eurosport-kommentatoren, etter at 2-1-seieren var i boks.
Også pappa og trener Casper Ruud var fornøyd etter dagens sterke seier på grusen i Roma.
– Casper er flink til å finne utganger i dag. Khachanov er ikke svak, men i mine øyne er Casper i bedre form enn russeren, sa pappa Christian Ruud etter kampslutt.
I 2. runde møter Casper Ruud enten georgiske Nikoloz Basilashvili eller italienske Lorenzo Sonego. Kampen spilles onsdag, og 2. runde-oppgjøret kan du se på Eurosport Norge og Dplay. Nøyaktig tidspunkt er fortsatt ikke bestemt.
Rolex Paris Masters
Ruud om Nadals advarsel: – Han er absolutt inne på noe
04/11/2021 PÅ 07:25
San Diego Open
Team Ruud før Murray-møtet: – Fortsatt en av de tøffeste der ute
30/09/2021 PÅ 07:33