• Følg Casper Ruud og de andre tennisstjernene i Paris på discovery+ og Eurosport.no
Ruud kunne med seier over amerikanske Marcos Giron i 3. runde av ATP1000-turneringen sikre seg plass i ATP-sluttspillet. Det er fordi britiske Cameron Norrie røk ut av turneringen tidligere torsdag.
Med seier til nordmannen vil det bare være Hubert Hurkacz som har muligheten til å gå forbi ham, men 22-åringen vil uansett være garantert den åttende plassen i racet til Torino.
Rolex Paris Masters
Ruud om Nadals advarsel: – Han er absolutt inne på noe
04/11/2021 PÅ 07:25
– Det er en utrolig følelse. Det er en slags lettelse, det har vært mye snakk om det i det siste og mange spørsmål. Jeg har tenkt på det selv også. At jeg har klart å sikre meg inn i sluttspillet er fantastisk, og jeg gleder meg til det og å få leke med de aller største gutta. Det blir ekstremt moro, sier Casper Ruud.
– Jeg har sett opp mot det og håpet jeg kan være med der i flere uker. Å virkelig klare det og sikre plassen der med seier i dag, var veldig gøy, fortsetter nordmannen.

50 spørsmål

Det er første gangen en nordmann har kvalifisert seg. Sluttspillet arrangeres i Torino.
Han legger ikke skjul på at dette er stort for ham.
– Jeg tror du kan se det på ansiktet mitt, at jeg smiler. Jeg har hatt et utrolig år, og dette blir en perfekt slutt på sesongen og året. Det skal bli så gøy. Det har vært noen stressende uker, med et så tett race. Men veldig gøy på samme tid, sier Ruud.
Årets kamp har vært tettere enn på lenge. Også det setter nordmannen pris på.
– De siste 15 årene har de tre-fire gutta tatt nesten alle poengene, og det har ikke vært så tett og så spennende på lenge, og det er også noe jeg liker sett fra en tennis-fans ståsted. Det føles godt å sikre plassen.
(Artikkelen fortsetter under):

Første nordmann som har klart denne bragden: – Blir ekstremt moro

På spørsmål om det blir noen feiring i kveld, smiler 22-åringen.
– Jeg vet ikke, men jeg tror nok jeg kommer til å spille mer fritt i morgen. Jeg har sikkert fått 50 spørsmål fra norsk og internasjonal presse om dette «racet», og det er godt å ikke måtte tenke på det mer og sikre plassen. Jeg tror jeg skal sove godt og forhåpentlig spille godt i morgen, sier Ruud med et smil.

Lekende lett

Giron er rangert som nummer 57 i verden, og forskjellen var tydelig allerede fra start. Ruud ledet tidlig 4-1.
Han hadde svært få problemer med å hente settet hjem til 6-2-seier.
Det andre startet som det første, og Ruuds avansement var i realiteten aldri truet. Igjen tok Ruud ledelsen 4-1, og satte kniven på strupen på amerikaneren.
Da Giron servet til neste game, et game han i realiteten måtte vinne, spilte Ruud opp mot sitt aller beste, og brøt ved å vinne samtlige baller med fantastisk og variert tennis.
Etterpå servet han enkelt hjem kampen til 6-2, 6-1.
Nå venter Aleksander Zverev i kvartfinalen i turneringen. Han er rangert som nummer fire i verden.
Den ene gangen de har møttes tidligere, ble det seier til Zverev.

Lekende lett til kvartfinale: Se høydepunktene fra Ruuds seier

San Diego Open
Team Ruud før Murray-møtet: – Fortsatt en av de tøffeste der ute
30/09/2021 PÅ 07:33
US Open
Sjokk-exit for Ruud: Tapte for 117-rangert nederlender
01/09/2021 PÅ 19:51