I løpet av 2021-sesongen har Casper Ruud gått vinnende ut av en rekke tette dueller. Et nylig eksempel var hans første kamp i Wien mot Lloyd Harris.
– Han måtte slite for egne servegame. Ved seks anledninger går det til 30-30, men derfra og ut taper han ikke ett eneste poeng. Jeg lar meg imponere av evnen hans til å heve seg når gamene og settene skal avgjøres, sier Discovery-kommentator Ola Bentzen.
Kommentatoren mener dette er én av grunnene til at Ruud står med 51 seire i år.
Rolex Paris Masters
Djokovic vant Paris Masters – fikk revansj mot Medvedev
07/11/2021 KLOKKEN 17:08
– Det er så mange gode spillere, så det holder ikke å bare ha en brukbar dag. Du må være ordentlig skjerpet og holde hodet kaldt, og det synes jeg han er fantastisk flink til, med tanke på at han fortsatt er så ung. Det tar ofte litt tid. Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer har ofte vært veldig gode i slike situasjoner, men dette er jo noe de har bygd opp over mange år. Casper er tidlig ute med å være kald i toppetasjen når ting skal avgjøres, sier Bentzen.
  • Følg Casper Ruud i Paris Masters på Eurosport.no og discovery+.

Verdens tredje beste på statistikk

Statistikk viser at Ruud markerer seg på særlig et område: Å få uttelling når han har muligheten til å bryte motstanderen.
Ifølge ATPs statistikkbank har nordmannen lyktes 45,08 prosent av gangene i 2021. Det er tredje best i verden, bare Daniil Medvedev (47,15 prosent) og Cameron Norrie (45,49 prosent) kommer ut bedre på statistikken.
Når det gjelder å avverge brudd mot seg selv, har han kanskje litt mer å hente.
Nordmannen har reddet breakballer imot 60,67 prosent av gangene. På den statistikken er han rangert som nummer 37 i verden.
Saken fortsetter under videoen.

Se Ruud varte opp med en «tweener»

Tilbakeblikk til Djokovic

På pressekonferansen etter Ruuds seier mot Harris i Wien, var det en utenlandsk journalist som spurte Ruud om evnen hans til å hente ut sitt beste når det gjelder.
– I år har jeg maktet å gripe mulighetene mine, spesielt i de tette kampene. De viktigste poengene har som regel gått i min favør. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det har skjedd flere ganger. Måten jeg spiller tennis krever at jeg spiller godt på de viktigste poengene. Jeg føler at jeg vinner de poengene fordi jeg ikke gjør for mange feil. Begge spillerne tenker at de ikke kan gjøre feil, og til slutt pleier motstanderne mine å gjøre en feil før meg, svarte Ruud.
– Jeg opplever at de fleste kampene på ATP-touren kan bli avgjort på grunn av 1-2-3 poeng. Det er alltid tett. Jeg ble vist en statistikk om Djokovic' sesong i 2011. Selv om han dominerte det året, vant han bare 52 prosent av poengene han spilte. Det viser betydningen av poengene og hvor tett det er, fortsatte Ruud.
Til sammenligning har Ruud vunnet 53 prosent av poengene i år. Likevel står han med 51 seire og 14 tap i 2021.

– Skiller klinten fra hveten

Discovery-kommentator Ola Bentzen tror egenskapen til Ruud kommer til å bli avgjørende i jakten på å ta enda større steg på tennisscenen.
– Det er en egenskap du må ha hvis du skal prege slutten av en Grand Slam-turneirng eller spille om de største titlene år etter år. Det er så mange spillere som kan spille jevnt med deg, så det er gjerne det som skiller klinten fra hveten, sier Bentzen.
– Du må ha et våpen, som Caspers forehand eller en kjempegod serve, og bunnsolid spill, men har du ikke den egenskapen, vinner du aldri en Grand Slam eller går langt i disse andre turneringene. Det er det som gir håp om at Casper kan komme seg enda lengre enn der han er nå, selv om det kan ta litt tid, fortsetter kommenatoren.
I første omgang er målet til Ruud nå ATP-sluttspillet. For å komme seg dit, bør han varte opp med en solid plassering i Paris Masters. Han åpner mot kasakhstanske Alexander Bublik. Estimert kamptidspunkt er klokken 21:00 tirsdag kveld norsk tid.
Sett denne?

Ruud i disputt med tilskuer: – Er du her for å provosere?

Rolex Paris Masters
Ruud fornøyd tross tapet: – Jeg har oppnådd målet mitt
05/11/2021 KLOKKEN 23:07
Rolex Paris Masters
Superstjernen ble for sterk: Ruud ute av Paris Masters
05/11/2021 KLOKKEN 22:27