– Det var veldig fint, en perfekt match av Casper. Han servet bedre enn i går og spilte taktisk, og forehanden var opp mot sitt beste, så vi er veldig fornøyde, sier pappa og trener Christian Ruud til Discovery.
Det skjer like etter at sønnen i store deler av kampen imponerte voldsomt, og til slutt nærmest vasket grusen med argentineren i en kamp som endte med sterke 6-3, 6-3.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
Fra tidligere sto han med gevinsten mot åttendeplasserte Matteo Berrettini i Roma Masters i 2019 som personlig bestenotering rent rankingmessig.
– Dette er en av de største seirene til Casper, det er det ikke tvil om. Når man slår en topp ti-spiller, er det lov å være ekstra stolt. Schwartzman var veldig god på grusen i fjor høst. Dette er helt klart en veldig god skalp, sier Ruud senior.
Argentinen ble på forhånd omtalt som en marerittmotstander. Årsaken til det er at ingen har slått Ruud oftere, etter at de fire tidligere møtene - to på grus og to på hardcourt - alle har endt med norsk tap.
– Vi har møtt ham fire ganger før, og vi vet hva som kommer. Han server mye på forehand, så vi var obs på det og å spille ekstra mye midt i banen, og ikke å spille så mange backhand på rad. Da han fikk åpninger kunne Casper presse ham dypt i forehand. Casper har en bedre forehand, det viste han tydelig i dag også, vurderer Christian Ruud.
Nå møter han enten spanske Pablo Carreno Busta og russiske Karen Khatsjanov i neste runde av ATP 1000-turneringen i Monte Carlo.
Ruud har slått begge på grus tidligere.
– Mulighetene er der. Spiller han som i dag, er det mulig uansett hvem han møter. Busta har faktisk banket ham litt på trening i Marbella, mens Khatsjanov er også en god spiller. Ingen av de gutta blir lett, og det har også litt med dagsform å gjøre - og om Casper slår på slik som han gjorde i dag.
Oppdatering: Senere onsdag ble det bekreftet at torsdagens motstander blir Busta.
Pappa og trener Ruud hadde nettopp vekslet noen få ord med sønnen etter seieren, og forteller at han hadde rukket å gratulere ham med en bra match.
– Når du har slått topp ti-spillere, blir det litt ekstra skryt, sier Christian Ruud med et smil.
Casper Ruud selv sa følgende til NTB etter kampen:
– Det var absolutt en bra kamp fra min side. En av mine største seirer og en ny topp-ti-seier under beltet tar man selvfølge med seg, og det er jeg veldig fornøyd med mot en spiller jeg har slitt mye med. Jeg har tapte fire ganger mot ham før, og i dag var det deilig med seier. Jeg var veldig motivert, og jeg tror det var det som ble avgjørende. Jeg brukte de fire tapene som en motivasjon på å ta en revansje. Å slå ham i dag ga en god følelse.

Se høydepunktene: Ruud vant mot Schwartzman etter to strake sett

Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35