• Se semifinalen mellom Andrey Rublev og Casper Ruud lørdag fra cirka kl. 15:30 på discovery+. Sikre deg tilgang her!
Casper Ruud, Andrey Rublev, Daniel Evans og Stefanos Tsitsipas er de fire som står igjen før semifinalene i Monte Carlo spilles lørdag ettermiddag.
33-år gamle Daniel Evans sjokkerte mange da han i åttendedelsfinalen danket ut verdensener Novak Djokovic i strake sett, før han i kvartfinalen sendte belgiske David Goffin ut av sirkuset. Når vi nå teller fire gjenstående spillere i turneringen, skiller Daniel Evans seg ut på flere måter.
Rolex Monte-Carlo Masters
Spolerte Ruuds drømmesemi: Nadal utslått av råsterk russer
16/04/2021 PÅ 18:19
Ikke bare er briten den med høyest rangering, han er også betraktelig eldre enn de tre andre semifinalistene.
Både Casper Ruud og Stefanos Tsitsipas er 22 år, mens Andrey Rublev fylte 23 i høst. Med Rublev mot Ruud i den ene semien, blir det dermed minst én spiller i finalen under 24 år.

– Generasjonsskifte på gang

Med Novak Djokovic og Rafael Nadal, samt stjerner som Alexander Zverev og Diego Schwartzmann, ute av dansen, ser Discoverys eksperter nå at tennisen er inne i et generasjonsskifte.
– Med Andrey Rublev inn i semifinalen mot Ruud, tvinges det nå fram et aldri så lite generasjonsskifte i tennisen. Og kanskje kan vi håpe på en nordmann helt der oppe, sa Discoverys tenniskommentator Christer Francke like etter at Rublev slo ut Rafael Nadal fredag.
– Det er absolutt et generasjonsskifte på gang nå, supplerte Discoverys ekspert Øyvind Sørvald.
Det er verdt å nevne at verken Stefanos Tsitsipas og Andrey Rublev er noen kasteballer i verdenseliten. Grekeren er rangert som nummer fem i verden, mens Rublev er nummer åtte.

Roser Ruud før oppgjøret: – En fantastisk spiller

– På tide at Ruud slår Rublev

Rangert som nummer 27, må Casper Ruud finne seg i å være underdog i lørdagens møte med Andrey Rublev. Tallene taler heller ikke for Ruud-seier, men ekspertene mister ikke motet av den grunn.
– Innbyrdes står det 3-0 i favør Rublev, så det er på tide at Ruud slår han nå, sa en optimistisk Francke.
Sist gang Casper Ruud stod på motsatt banehalvdel som den russiske unggutten, var under årets Australian Open. Da måtte nordmannen trekke seg etter at han pådro seg en skade mot Tommy Paul i den foregående kampen. Nå er Ruud skadefri og klar for revansje.
– Hva taler for at Casper gjør det bedre enn de tidligere matchene mot Rublev?
– Han spilte seg inn i kampen mot Rublev i Australian Open før han trakk seg, og viste der at han har kvalitetene inne. Nå tror jeg at han kommer til å kunne holde ballen litt mer i gang, og selvfølgelig er han nødt til å spille enda bedre enn tidligere. Taktikken blir også viktig i morgen: Gå inn i kampen med en ordentlig slagplan, svarte Discoverys tennisekspert Øyvind Sørvald på spørsmål fra programleder Eirik Fure.

Roser hverandre

Etter at semifinalebilletten var sikret fredag, fikk Casper Ruud spørsmål om veien videre i turneringen. Han la ikke skjul på at han håpet på et møte med helten Rafael Nadal, men at Rublev også er en svært vrien motstander.
– Han (Rublev) er ekstremt god og har gjort det bra på alle underlag. Han har vunnet mange turneringer det siste året, og den som har vunnet flest kamper på ATP-touren – og det er en stor grunn til at han har gjort det. Han er rett og slett veldig god, sa Ruud på pressekonferansen.
– Om han favoriserer grus eller hardcourt, er jeg litt usikker på, men jeg spiller iallfall på mitt favorittdekke og skal prøve å gi han en tøff motstand og prøve å spille mitt spill. Jeg har tapt mot han før to ganger på grus, så jeg må prøve å finne ut hvorfor det skjedde og hva jeg kan gjøre bedre, la han til.
Også Ruuds motstander kom med rosende ord tilbake etter at bragden over Nadal var et faktum.
– Ruud spiller veldig god tennis. Han er en fantastisk spiller, så det kommer til å bli tøft, sa Andrey Rublev i intervjuet etter fredagens kvartfinale.
Vinneren av Rublev og Ruud møter enten Tsitsipas eller Evans i finalen. Begge semifinalene ser du på discovery+ lørdag – sendestart klokken 11:30!

Se høydepunktene: Ruud slo Fognini etter strake sett

Rolex Monte-Carlo Masters
Verdensstjernens oppgjør med hatet: – Trist at det må være en hashtag
15/04/2021 PÅ 06:43
Rolex Monte-Carlo Masters
Dette sier pappa Ruud om Medvedev-smitten: – Blir selvsagt litt ekstra engstelig
13/04/2021 PÅ 14:38