Andrey Rublev - Rafael Nadal 2-1 (6-2, 4-6, 6-2)
Med 86 karrieretitler i bagasjen, samt en tredjeplass på ATP-rangeringen, var gruskongen Rafael Nadal favoritt før møtet med russiske Andrey Rublev. Mannen fra Moskva er rangert som nummer åtte i verden, men viste ingen nåde i duell med den tidligere verdenseneren.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
Allerede i første game brøt Rublev spanjolen, og Nadal ble dermed hengende etter i det første settet. 6-2 ga den russiske ungutten et godt utgangspunkt, men Rafael Nadal viste ingen nåde i det andre settet. Den 34 år gamle gruskongen slo tilbake i det andre settet, men var til slutt nødt til å se seg slått av en meget solid russer på grusen i Monte Carlo.
Forøvrig den samme grusen som Casper Ruud sikret semifinalebilletten mot Fabio Fognini kun noen timer tidligere. Les alt om kampen her.

– Ikke helt i vater

Nadal ble stort sett hengende etter i innledningen av matchen, og det var en offensiv og brilliant russer som pøste inn poeng etter poeng på den tørrlagte grusen.
– Virker som at han ikke er helt i vater her, Nadal, konkluderte Discovery-kommentator Sverre Krogh Sundbø underveis i det første settet.
Til tross for at Nadal viste betraktelig bedre takter i det andre settet, ble dette alt i alt en frusterende aften for spanjolen.
Rublev fortsatte å bryte den spanske gruskongen, og veteranen fikk aldri overtaket i kampen. Nadal leverte ikke helt opp mot forventingene, men det var vanskelig å ikke la seg imponere av Andrey Rublev underveis i oppgjøret.
– Fryktelig vanskelig å gjøre noe med det Rublev gjør her. Fantastisk tennis av russeren, utbrøt kommentaroren idet Rublev sikret seg nok et game i det andre settet.

Se høydepunktene: Ruud slo Fognini etter strake sett

Kaotisk tredje sett

De to verdensstjernene leverte tennis på høyt, høyt nivå gjennom store deler av kampen, og til tross for noen feilskjær hos den spanske veteranen, fikk Nadal prikket inn noen ordentlige susere i det andre settet. Med flere game på over ti minutter, var det tydelig at både Nadal og Rublev gjorde alt i sin makt for å ta følge med Casper Ruud til semifinalen i Monte Carlo.
Med 6-4 i favær Rafal Nadal i det andre settet, trengte kampen et tredje sett før å kåre en seiersherre.
Andrey Rublev startet slik han gjorde i det første settet, og brøt Nadal allerede i første game. Spanjolen ble dermed igjen hengende bak russeren, men denne gangen slo Rafa tilbake like etter. Det tredje settet bød virkelig på uventede vendinger fra start til slutt, for de to stjernene brøt hverdandre i tre av de første tre gamene i settet.
Det var derimot Andrey Rublev som trakk det lengste strået. Russeren dunket ut gruskongen Rafael Nadal etter en høyintens tenniskamp i Monaco.
Ruud uttalte i intervjuet med Discovery etter kvartfinalen mot Fabio Fognini at det hadde vært en drøm å spille mot barndomshelten – og treningskompisen – Rafael Nadal i semien. Slik blir det ikke denne gangen, for nå må blikket rettes mot en sulten russisk bjørn.
Se intervjuet med Ruud her:

– Noe jeg har drømt om siden jeg var et lite barn

BNP Paribas Open
Karrierens beste start – klar for finale etter sin 20. strake seier
20/03/2022 PÅ 06:25
Roland-Garros
Djokovic før Nadal-møte: – Den største utfordringen man kan få
11/06/2021 PÅ 09:10