Ruud er inne i sin viktigste del av sesongen, når en rekke grusturneringer nå står for tur. Nordmannen trives desidert best på grusunderlag, og sjeldent har det blitt knyttet så høye forventninger til vår mann som nå. Det gikk dessverre ikke helt veien for Casper Ruud på Marbella før helga, men nå venter nye muligheter for det norske tennisesset i Monte-Carlo Masters mandag.
Eurosports kommentatorer og eksperter, Christer Francke og Ola Bentzen, har begge blitt spurt om å dele følgende før Ruuds viktigste periode på lenge:
Rolex Monte-Carlo Masters
Ungguttene stråler i Monte Carlo: – Generasjonsskifte på gang
17/04/2021 KLOKKEN 10:31
  • Hvor bør han sikte seg inn på å ligge på ATP-rankingen ved årets slutt?
  • Kan man trekke fram tre forbedringspunkter som bør trenes på?

Christer Franckes mål

– Jeg tror han blir fornøyd hvis han klarer topp 20. Han virker litt mer offensiv i målene sine kontra tidligere. Jeg tror han merker at han ligger på et mye mer stabilt toppnivå. Topp 20 bør være innenfor rekkevidde. Team Ruud tenker neppe mye på ranking, det er turneringene framover som først og fremst er viktige, sier han.
Tre forbedringspunkter:
  • Han ønsker nok å spille enda bedre i turneringene som ikke er på grus. Det er nok et mål for Casper.
  • Det er tekniske ting som han terper på som stadig er i vekst. Han kan nok bli enda flinkere på å følge inn mot nettet, komme seg inn i banen og avgjøre poeng. Det å utnytte presset hvis han først får satt det er viktig.
  • Han kan nok hente enda litt mer på volleyer. Selv om han har tatt store steg her allerede. Backhand-slicen har blitt bedre blant annet. Returene er også blitt bedre. Han har faktisk ingen store svakheter lenger. Men det er alltid noe å trene på, og det er jeg helt sikker på at han gjør.

Ola Bentzens mål

– Jeg vil ikke være passiv, men jeg synes at mellom 20 og 25 ville vært fantastisk. Da har han for alvor befestet sin posisjon blant de beste i verden over tid. Jeg blir ikke skuffet om han havner som 29 heller. Det er selvagt mulig å klatre enda høyere også, men det er ikke vits å gape over for mye, mener Bentzen.
Tre forbedringspunker:
  • Fortsette å forbedre returspillet i enda større grad. Det har blitt bedre, men å vinne noen kamper på gress under Wimbledon ville gjort godt, for eksempel.
  • Teknisk i serven tenker jeg at han bør opp på et litt høyere nivå på den jevne serven. Over tid i servegamene hans, bør han få en litt bedre prosent på førsteservene sine. Men når den først er god, så er den veldig god.
  • Fortsette framgangen på de raske dekkene. Her har han allerede tatt store steg. Men han kan være litt sårbar når det går ordentlig fort og han ikke helt slipper til. Dette gjelder nok kanskje særlig innendørsturneringer og i Wimbledon.

Dette svarer pappa Ruud

Christian Ruud fungerer som kjent som både trener og pappa for Casper. Han synes det er interessant å høre kommentatorenes betraktninger.
– Jeg er helt klart enig i at Casper skal bli en enda bedre allrounder. Der har han tatt steg allerede med fjerde runde i Australian Open. Vi jobber fortsatt med å utvikle hardcourt-spillet. Det er definitivt på tapeten fortsatt, forsikrer han.
– Han kan være enda mer offensiv og følge opp ved nettet, så jeg er enig i det også. Han er okay på det, men det er langt fra perfekt.
Perfeksjon er nemlig et nøkkelord. Noe man strever etter, men som naturligvis er svært vanskelig å oppnå. Serven er et godt eksempel på noe som alltid må vedlikeholdes.
– Vi jobber med serven hele tiden. Det ser ut som det letteste slaget, men det er det vanskeligste å perfeksjonere. Førsteserv-prosenten går veldig opp og ned. Det jobber vi med hele veien med, med masse videoanalyser. Vi leter etter den perfekte serven. Det er på agendaen hver dag.
Èn ting kan han likevel fortelle at de ikke kommer til å gjøre. For selv om de ønsker at Casper Ruud skal bli bedre også i en gressturnering som Wimbledon, vil teamet ikke gå på akkord med seg selv når det kommer til teknikk og spillestil.
– Man kan ikke endre teknikken til Casper på forehand slik at han blir bedre på gress, for da blir han dårligere på grus. Han spiller på en måte som gjør at han er best på grus, men man kan ikke snu helt om på det tekniske. Rafael Nadal har jo vunnet Wimbledon med grusteknikk, så det er jo mulig for Casper også, men det er veldig vanskelig, forteller Christian.
Dette var en stor dag:

Ruud etter bragden: – Spiller akkurat slik jeg skal

Rolex Monte-Carlo Masters
Spolerte Ruuds drømmesemi: Nadal utslått av råsterk russer
16/04/2021 KLOKKEN 18:19
Rolex Monte-Carlo Masters
Verdensstjernens oppgjør med hatet: – Trist at det må være en hashtag
15/04/2021 KLOKKEN 06:43