Saken oppdateres!
Eikeri og Vliegen - Shibahara og Koohof 0-2 (6-7, 2-5)
Roland-Garros
Tilbakeblikk: Her er Casper Ruuds fem beste slag fra Roland Garros
10/06/2022 PÅ 07:50
Eventyret med Ulrikke Eikeri og makker Joran Vliegen endte med en andreplass på rødgrusen i Paris.
– Jeg vil takke Joran for at han har spilt med meg. En Grand Slam-finale er en drøm som går i oppfyllelse. Takk for at du har vært så støttende og tatt oss gjennom kampene denne uka. Det har vært en fantastisk uke, sa Eikeri på grusen etter premieutdelingen.
Shibahara fra Japan og nederlandske Koolhof var annenseedet i turneringen og dro i land sin første Grand Slam-tittel med sifrene 7-6 (7-5), 6-2 etter kampen som varte i halvannen time.
Eikeri og Vliegen reiser fra Paris med i overkant av 350.000 kroner hver. Shibahara og Koolhof får omtrent det dobbelte.

Kom tilbake, men tapte

I det første settet kom Eikeri og Vliegen godt i gang og ga motstanderne god kamp i starten, men ble brutt i det fjerde gamet. De kjempet seg tilbake, snudde fra 2-5 og fikk tiebreak som ble nervepirrende. Shibahara og Koolhof lå dårlig an, men tok fem strake poeng og vant det første settet.
Igjen startet kampen i motbakke for Eikeri, men det har blitt «vanlig» for duoen i turneringen i Paris. I tre av de fire foregående kampene tapte de det første settet, for så å komme tilbake og vinne kampen.
Denne gangen maktet ikke det norsk-belgiske laget å slå tilbake og ble brutt i andre servegame i sett nummer to. Derfra og ut hadde Shibahara og Koolhof god kontroll.
Belgiske Vliegen er rangert som verdens 50. beste doublespiller. Eikeri på sin side er nummer 43 i verden i double. En finaleplass i mixed double-turneringen var derfor en stor overraskelse.
(©NTB) / Eurosport.no
Roland-Garros
Nadals utrolige rekord: – Denne vil aldri bli slått
06/06/2022 PÅ 18:04
Roland-Garros
Ruud etter finaletapet i Paris: – Mange år igjen
06/06/2022 PÅ 16:57