• Fra 20.30 onsdag: Nordisk gigantduell i Roland Garros – følg Casper Ruuds duell mot Holger Rune på MAX, discovery+ og eurosport.no
Onsdag kveld er det duket for Norge mot Danmark, Casper Ruud mot Holger Rune. Slaget om Skandinavia. Det står om en plass i semifinalen i Roland Garros.
– Rune har hatt en fantastisk turnering og en god grussesong. Han forbedrer seg stadig. Han er samme alder som Alcaraz, og det er de tenåringene det nå snakkes om hele tiden, sier Casper Ruud til Discovery.
Roland-Garros
Tilbakeblikk: Her er Casper Ruuds fem beste slag fra Roland Garros
10/06/2022 PÅ 07:50
Casper Ruud har møtt Holger Rune tre ganger tidligere. Nordmannen har gått seirende ut ved alle tre anledninger. Rune har enda til gode å vinne et sett mot 23-åringen.
– Jeg skal prøve å holde den rekken gående. Jeg vet litt hva jeg møter, men som sagt forbedrer han seg hele tiden, og han spiller mer aggressivt nå enn da jeg møtte ham i fjor.
LES OGSÅ: Rune søker revansje mot Ruud

Imponert over Rune

Til tross for at Casper Ruud har statistikken på sin side, er det ingen enkel oppgave som står på den andre siden av nettet onsdag kveld.
Holger Rune har imponert stort i Roland Garros. 19-åringen fra Gentofte har blant annet slått Denis Shapovalov og hjemmehåpet Hugo Gaston på veien.
LES OGSÅ: Eikeri klar for Roland Garros-finale
I kvartfinalen tok han seg forbi den greske verdensfirereren Stefanos Tsitsipas med 3-1 i sett.
– Tsitsipas er et større navn og har vist de siste årene at han kanskje har et større spill, men Rune dro fram noen ville vinnere og spilte bra, tøft, aggressivt og uredd, sier Ruud.
Han legger til:
– Tsitsipas kjente nok litt på presset av å spille mot en såpass ung spiller, ikke minst at han skulle forsvare fjorårets finaleplass.
23-åringen fra Snarøya spår en åpen kamp, men har troen på at han vil trekke det lengste strået.
– Begge har begge mye å spille for, så skal jeg prøve å vise at de norske vikingene var litt tøffere enn de danske, sier Ruud selvsikkert.

Tror Ruud vinner

Tidligere verdenssjuer Emilio Sanchez er kanskje aller mest opptatt av landsmann Rafael Nadal, men gleder seg over at det igjen er to spillere fra Norden igjen er med å kjempe om det aller gjeveste.
– Skandinavisk tennis har alltid vært der oppe. Det har vært manko på skandinaviske spillere i noen år, men jeg synes det er fantastisk at de har to av de beste unge spillerne med en lys fremtid, sier spanjolen til Discovery.
Han tror Casper Ruud har en liten fordel før oppgjøret mot den unge dansken.
– Jeg tror Ruud har fordelen i denne kampen, for han har flere år på baken. Han kjenner til disse store kampene. Samtidig har Rune, i likhet med Alcaraz, en energi og en aura som gjør at de virker nærmest umulig å stoppe.
– Hvis jeg må velge en favoritt, så tror jeg Ruud går seirende ut etter tre-fire timer, men han har en motstander som vil gjøre det vanskelig for ham, fortsetter Sanchez.
Roland-Garros
Nadals utrolige rekord: – Denne vil aldri bli slått
06/06/2022 PÅ 18:04
Roland-Garros
Ruud etter finaletapet i Paris: – Mange år igjen
06/06/2022 PÅ 16:57