Casper Ruud skal møte 37-år gamle Jo-Wilfried Tsonga i Roland Garros. Ruud var seedet i trekningen. Tsonga var rangert som nummer 5 i verden i 2012, men har slitt mer de siste sesongene og er nå rangert som nummer 267 i verden.
Ruud skulle ha møtt Tsonga i US Open i fjor, men da måtte franskmannen trekke seg. Ruud var den gang storfavoritt. Det blir han også denne gang.
Roland-Garros
Tilbakeblikk: Her er Casper Ruuds fem beste slag fra Roland Garros
10/06/2022 PÅ 07:50
Vinner Ruud den kampen møter han vinneren av Emil Ruusuvuori og Ugo Humbert i 2.-runde.
Ruud er seedet som nummer 8 i årets utgave av Roland-Garros. I fjor var han seedet som nummer femten. I fjor røk han ut mot spanske Alejandro Davidovic Fokina. Ruud har aldri kommet lengre enn tredje runde i den franske storturneringen.
Tsonga er en av tre spillere i verden som har slått Djokovic, Nadal og Federer når troikaen var rangert som nummer én i verden. Da Tsonga var på topp var hardcourt hans beste underlag. Roland-Garros spilles på grus.
Ruud lader denne uken opp til Roland-Garros i Geneve. Der tok han seg torsdag til semifinale. Der møter han en tårnhøy amerikaner.
Rafael Nadal skal ut mot Jordan Thompson, Stefanos Tsitsipas møter italienske Lorenzo Musetti og Daniil Medvedev skal ut mot Facundo Bagnis.
Første runden i hovedturneringen starter søndag.
Roland-Garros
Nadals utrolige rekord: – Denne vil aldri bli slått
06/06/2022 PÅ 18:04
Roland-Garros
Ruud etter finaletapet i Paris: – Mange år igjen
06/06/2022 PÅ 16:57