16 år etter at rivalene møttes for første gang, i kvartfinalen av Roland-Garros i 2006, skal Nadal og Djokovic måle krefter for 59. gang i karrieren. Det skjer igjen i kvartfinalen på rødgrusen i Paris tirsdag kveld.
Nadal jakter på sin 14. tittel i Roland-Garros og sin 22. Grand Slam-tittel totalt. Spanjolen topper statistikken over flest Grand Slams på herresiden, med én mer enn nettopp Djokovic og Roger Federer.
Roland-Garros
Tilbakeblikk: Her er Casper Ruuds fem beste slag fra Roland Garros
10/06/2022 PÅ 07:50
Karrieren til Nadal, som fyller 36 år på fredag, nærmer seg slutten. Kampen mot Djokovic kan bli hans siste i Roland-Garros.
– Hver kamp jeg spiller her, vet jeg ikke om det er min siste kamp i Roland-Garros, sa Nadal på en pressekonferanse mandag.
Han vet at det blir vanskelig å slå Djokovic, som nylig vant en Masters-turnering på grusen i Roma.
– Det blir en tøff utfordring for meg. Han har vunnet ni kamper på rad og har vunnet her i strake sett i hver kamp. Han kommer til å være selvsikker, sa Nadal om kvartfinaleoppgjøret mot verdenseneren, ifølge nyhetsbyrået AFP.
Nadal-støtte fra tribunen
Nadal måtte slite for å ta seg videre i fjerde runde mot Felix Auger-Aliassime. Kampen mot canadieren ble en femsetter som varte i fire timer og 21 minutter. Til slutt vant Nadal med settsifrene 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3.
Djokovic gjorde på sin side kort prosess i fjerde runde mot argentinske Diego Schwartzman. Den serbiske verdenseneren vant med 6-1, 6-3, 6-3.
– Jeg er glad for at jeg ikke brukte for mye tid på banen fram til kvartfinalen, med tanke på at jeg møter ham (Nadal) i Roland-Garros. Det er alltid en fysisk krevende kamp, i tillegg til alt annet, sa Djokovic.
«Alt annet» kan sikte til motstanden Djokovic kan forvente å få fra tribunen. Publikummet i Frankrike buet da serberens navn ble nevnt da Nadal ble intervjuet etter sin kamp mot Auger-Aliassime.
Djokovic fikk i det minste ønsket sitt om å spille på kvelden oppfylt. Nadal håpet å unngå kveldskamp fordi «luftfuktigheten er høyere, ballen går langsommere og det kan bli mye tyngre forhold».
Ruud i kvartfinalen
Djokovic leder 30-28 i kampene innbyrdes med Nadal, men spanjolen har slått Djokovic sju av ni ganger i Roland-Garros. Den ene av seirene til Djokovic kom for ett år siden, da serberen vant i semifinalen over Nadal før han slo Stefanos Tsitsipas i finalen.
Den tredje store favoritten i Paris, stjerneskuddet Carlos Alcaraz, er også på samme side av tablået som Nadal og Djokovic. 19-åringen fra Spania møter verdenstreer Alexander Zverev i kvartfinalen. Vinneren av den kampen møter seierherren i oppgjøret mellom Nadal og Djokovic i semifinalen.
På den andre siden av tablået har Casper Ruud nådd kvartfinalen. Nordmannen slo polske Hubert Hurkacz i fjerde runde mandag.
Før årets turnering hadde Ruud aldri klart å komme seg forbi tredje runde i Roland-Garros. På veien til kvartfinalen har Ruud i tur og orden slått Jo-Wilfried Tsonga, Emil Ruusuvuori, Lorenzo Sonego og Hurkacz.
Nå venter den danske tennissensasjonen Holger Rune i kvartfinalen, etter at han slo verdensfirer Tsitsipas i fjerde runde. I den siste kvartfinalen møtes Andrej Rublev og Marin Cilic.
(©NTB)
Roland-Garros
Nadals utrolige rekord: – Denne vil aldri bli slått
06/06/2022 PÅ 18:04
Roland-Garros
Ruud etter finaletapet i Paris: – Mange år igjen
06/06/2022 PÅ 16:57