Etter at en tennismatch er avgjort er det vanlig at begge spillerne takker høflig for kampen, kanskje legger en hånd rundt skulderen og snakker sammen mens de går langs ved nettet.
Det var ikke tilfellet etter kampen mellom Casper Ruud og Holger Rune.
Roland-Garros
Tilbakeblikk: Her er Casper Ruuds fem beste slag fra Roland Garros
10/06/2022 PÅ 07:50
I «Slaget om Skandinavia» ble det hele avsluttet med et raskt håndtrykk, som lignet vel så mye på en high five.
– Han ser så vidt på meg, ser bort og sier ingenting. Jeg synes tennis er en gentlemanssport og at man skal takke for kampen. Det var ikke noe å hente fra hans side, så da var det heller ikke vits å gi noe tilbake merket jeg, sa Casper Ruud til TV 2.
Hendelsen har også fått flere eksperter til å reagere.
– Det var utvilsomt et veldig kaldt håndtrykk. Jeg vet ikke hva historien deres er, men ut fra Caspers reaksjon, virket han å være litt skuffet, sier Discovery-ekspert Tim Henman.

Håper på «stor rivalisering»

Etter at de så vidt hadde tatt hverandre i hånden, ristet Casper Ruud umiddelbart på hodet og så småirritert ut.
Henman mener Rune burde ha takket ordentlig for kampen, men setter pris på at det er litt gnisninger mellom «naboene».
– Jeg håper det blir en stor rivalisering i fremtiden. Vi snakker om ulike rivaliseringer. Når du får det geografisk er det fantastisk. Spenninger gjør det alltid mer interessant for tilskuerne.
Discoverys tenniskommentator Christer Francke tror det kjølige håndtrykket var et resultat av uenigheter rundt sjekking av merker.
– Det var så vidt han snudde seg og tok ham i hånden. Han takket ikke ordentlig for kampen, Holger. Det synes Casper var veldig barnslig, så mente Rune at han bare hadde spurt om ett merke. Han holdt på lenge med diskusjonene der. Han var litt sur for at Casper hadde gitt ham beskjed om at «du trenger ikke å sjekke hvert jævla merke», sier Francke.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Kjente på frustrasjon i amper kamp: – Han bare hamret inn

Kommuniserte med boksen

Flere har også reagert på at Holger Rune ved gjentatte anledninger kommuniserte med støtteapparatet i boksen, men akkurat det ser Christer Francke på som uproblematisk i dette tilfellet.
– De får ikke noe informasjon om taktisk spill. Det er mer at du har kontakt med treneren din gjennom kroppsspråk. Det er en måte å holde seg sammen mentalt på og få den støtten mer enn hva du får ut av det i spillet. Det er i grenseland av å kunne kalles coaching. Jeg vil kalle det mer support, forteller kommentatoren.
Det er ikke noe nytt at spillerne vender seg til boksen både i medgang og motgang, men at det sjeldent er så tydelig som det var på onsdag.
– Jeg tror alle spillerne kikker opp på teamet sitt for å få anerkjennelse når de har gjort noe bra. Det er vanskelig å gi en advarsel på det, men Rune var kanskje mer tydelig enn vanlig, påpeker Francke.
Blant de mest omtalte situasjonene fra kampen mellom Holger Rune og Casper Ruud, var da han ropte opp til boksen og ba noen om å forlate arenaen.
– At han har litt kommunikasjon synes ikke jeg er noe galt, men hvis du viser du viser ut moren din så drar du den litt langt. Han trener en del i Nice med (Stefanos) Tsitsipas. Jeg vet ikke om han har lært noe av faren til Tsitsipas, for han holder veldig mye på med det der, ler Francke.
Rune har i ettertid skrevet på sosiale medier at han ikke sa det til sin mor, Aneke Rune. Ifølge Holger Rune var det noen andre han hadde bedt om å dra. Mer om det kan du lese her
Sett denne?

Takket sin belgiske partner etter Grand Slam-eventyret

Roland-Garros
Nadals utrolige rekord: – Denne vil aldri bli slått
06/06/2022 PÅ 18:04
Roland-Garros
Ruud etter finaletapet i Paris: – Mange år igjen
06/06/2022 PÅ 16:57