• Fra 20.30 onsdag: Nordisk gigantduell i Roland Garros – følg Casper Ruuds duell mot Holger Rune på MAX, discovery+ og Eurosport.no
Eikeri/Vliegen - Melichar-Martinez/Krawietz 2-1 (1-6, 7-6 og 10-7)
Ulrikke Eikeri og Joran Vliegen har imponert stort i turneringen så langt. Mot amerikanske Nicole Melichar-Martinez og tyske Kevin Krawietz så det lenge ut til å bli fryktelig tungt, men et mirakuløst comeback sørget for norsk jubel i Paris.
Roland-Garros
Tilbakeblikk: Her er Casper Ruuds fem beste slag fra Roland Garros
10/06/2022 PÅ 07:50
– Det er helt utrolig. Det er nesten uvirkelig, forteller en smørblid Ulrikke Eikeri til Discovery.
Fra å bli brutt tre ganger i det første settet, kjempet den norsk-belgiske duoen seg tilbake i andre sett, før de avgjorde kampen i et avgjørende supertiebreak.
– Jeg synes de andre spilte kjempebra. Vi kom ikke helt i gang, men jeg prøvde egentlig bare å ha troen på at det kan snu fort. I double vet jeg av erfaring at det kan snu fort, så jeg prøvde bare å kjempe og krige på det jeg hadde, oppsummerer Eikeri.
Med avansement i boks, er 29-åringen fra Nordstrand klar for en historisk finale i Roland Garros.
– Vi kommer til å prøve så godt vi kan. Det blir en kjempetøff kamp igjen, så vi må bare krige på, sier den norske finalisten.

Grusom start

Det startet på verst tenkelig måte for Eikeri og Vliegen.
Den norsk-belgiske duoen ble brutt allerede i Eikeris første servegame, og Melichar-Martinez bekreftet breaket i det påfølgende gamet.
Bedre gikk det heller ikke da Vliegen skulle serve for andre gang. Eikeris belgiske lagkamerat slet i semifinalen. For mange upressede feil i åpningssettet sørget for at duoen ble brutt hele tre ganger.
Det skulle heller ikke bli noen drømmeåpning for Eikeri og Vliegen i det andre settet. Nok en gang ble det for mange enkle feil på egen serve, og Melichar-Martinez og Krawietz brøt duoen ved første anledning.

Ellevill snuoperasjon

Etter dette hevet duoen seg. Anført av en meget god Ulrikke Eikeri, reduserte de til 1-3 før de presset Melichar og Krawietz i deres servegame.
Eikeri og Vliegen lyktes ikke å bryte tilbake da den amerikanske jenta servet, men da Kevin Krawietz kunne avgjøre, ble det dramatikk.
Den norsk-belgiske duoen vartet opp med et kjempegame og spilte seg til to breakballer. Melichar-Martinez og Krawietz fikk utlignet til 40-40, men en dobbeltfeil av den ellers så sikre serveren Krawietz, sørget for Eikeris og Vliegens første brudd.
Vliegen sørget også for utligning til 5-5 i det påfølgende gamet, men Melichar-Martinez var bunnsolid på egen serve og sendte den tyskamerikanske duoen tilbake i føringen.
Eikeri servet for 6-6, og det gjorde hun med bravur. God serving fra den norske tennisspilleren reddet et tiebreak.
I tiebreaket gjorde Eikeri og Vliegen som mot Neal Skupski og Desirae Krawczyk i kvartfinalen. Duoen fant frem storspillet, og reduserte til 1-1 i sett med 7-4 i tiebreaket.
Med 1-1 var det klart for et avgjørende supertiebreak - førstemann til ti poeng.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Brølte av glede mot Alcaraz: – Håper jeg kan vinne før han gjør oss sjanseløse

Avgjorde

Eikeri og Vliegen tok det første minibreaket, men to raske breaks fra Melichar-Martinez og Krawietz sendte initiativet over på motsatt halvdel.
Den tysk-amerikanske duoen gikk opp i føringen med 3-2, men nok en gang sørget godt spill fra Eikeri for at lagene igjen kom on serve.
Eikeri og Vliegen var for alvor varm i trøya, og sørget for et nytt minibreak. Duoen gikk opp i en 8-7-ledelse, og fikk to server til å avgjøre kampen.
Joran Vliegen leverte så til de grader og sørget for to poeng på rappen.
  • Fra 20.30 onsdag: Nordisk gigantduell i Roland Garros – følg Casper Ruuds duell mot Holger Rune på MAX, discovery+ og Eurosport.no
Dermed fortsetter Roland Garros-eventyret for den norske tennisspilleren, som leverte en strålende semifinale i Paris.
I finalen møter de vinneren av Gabriela Dabrowski/John Peers og Wesley Koolhof/Ena Shibahara.
Finalen spilles torsdag klokken 12. Den kan du følge på MAX, Eurosport Norge, discovery+ og eurosport.no.

Takket publikum etter kvartfinaletriumfen: – Betyr alt for meg

Roland-Garros
Nadals utrolige rekord: – Denne vil aldri bli slått
06/06/2022 PÅ 18:04
Roland-Garros
Ruud etter finaletapet i Paris: – Mange år igjen
06/06/2022 PÅ 16:57