Casper Ruud - Emil Ruusuvuori 3-0 (6-3, 6-4, 6-2)
Yksi, kaksi, kolme.
Roland-Garros
Tilbakeblikk: Her er Casper Ruuds fem beste slag fra Roland Garros
10/06/2022 PÅ 07:50
Ja, Casper Ruud trengte kun tre sett til å avgjøre kampen mot sin finske kompis Emil Ruusuvuori.
Snarøya-gutten hadde god kontroll mot 23-åringen fra Helsinki, som slet med å bryte nordmannen gjennom de tre settene. Mens Ruusuvuori kun maktet å bryte Ruud én gang i kampen, ble det vanskelig mot Ruud som på sin side tidlig fikk kampen i sitt spor.
I det sjette gamet i sett nummer én kom skremmeskuddet fra nordmannen, som fikk brutt Ruusuvuori og sikret med seg en stor fordel inn mot avslutningen av det første settet. Ruud sviktet ikke, og seilte inn det første settet uten særlige problemer.
Slik var kampen

– Øverste hylle

Til tross for at finnen klarte å bryte Ruud i det andre, noe som var Ruusuvuori eneste brudd i kampen, gjorde Casper Ruud det samme og hadde god kontroll også i det andre settet.
– Ruud dominerer i dag. Han leverer en veldig god kamp totalt sett. Solid spill, var dommen fra Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald etter det andre settet.
Også kommentator Ola Bentzen lot seg imponere.
– Dette er tennis fra øverste hylle, ropte han underveis i samme sett.

Ingen dobbeltfeil

Den høyreiste kompisen fra Finland slet tidvis med å holde følge med nordmannen, og i det tredje settet var en tydelig sliten finne som måtte innse at han hadde møtt sin overmann. Med 7-0 i dobbeltfeil i favør Ruusuvuori ble det tøft for mannen som er rangert som nummer 61 på ATP-rankingen.
Ruud trengte kun en eneste matchball i det siste settet, og vant til slutt 3-0.
– Det er høy kvalitet på det han har levert i dag. Massevis av vinnere og strålende serving. Bunnsolid, er dommen fra kommentator Bentzen etter kampslutt.
Dermed er nordmannen klar for 3. runde i Paris for fjerde år på rad. Der møter han 32.-seedede Lorenzo Sonego. Han slo João Sousa i strake sett senere på dagen.
Dette sier Casper Ruud etter kampen:

Fornøyd Ruud etter avansement: – En tøff kamp

Roland-Garros
Nadals utrolige rekord: – Denne vil aldri bli slått
06/06/2022 PÅ 18:04
Roland-Garros
Ruud etter finaletapet i Paris: – Mange år igjen
06/06/2022 PÅ 16:57