Populære sporter
All sport
Vis alt

Brennhete Ruud med maktdemonstrasjon i Paris – klar for historisk kvartfinale

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 30/05/2022 klokken 17:19 GMT+2

Casper Ruud og Hubert Hurkacz hadde aldri før møttes i en tellende kamp, men i åttedelsfinalen i Grand Slam-turneringen Roland Garros, var det aldri tvil om hvem som skulle hale seieren i land.

Se høydepunktene: Casper Ruud tok seg til en historisk kvartfinale

Casper Ruud - Hubert Hurkacz 3-1 (6-2, 6-3, 3-6 og 6-3)
Den norske verdensåtteren møtte nummer 13 i verden, Hubert Hurkacz, for første gang i en tellende kamp, og det var ingen enkel oppgave som ventet Casper Ruud.
Hurkacz hadde ikke tapt et eneste servegame i årets Roland Garros før han møtte Ruud mandag ettermiddag.
Da skulle rekken så til de grader bli brutt.
En Casper Ruud i fyr og flamme brøt tre ganger i første sett, én gang i andre, null i det tredje og to ganger i det fjerde.
Det holdt til en utklassingsseier med 3-1 i sett, og med det er Ruud klar for sin første kvartfinale i en Grand Slam.
– Det føles fantastisk. Et av målene mine denne sesongen har vært å nå en kvartfinale i Grand Slam, sa Casper Ruud etter at den historiske bragden var et faktum.
Der møter han danske Holger Rune, som slo ut verdensstjernen Stefanos Tsitsipas.
Uansett hvem som blir Ruuds motstander i kvartfinalen, har Discoverys tenniseksperter klokkertro på nordmannen videre i turneringen.
I Discoverys studio lanseres Casper Ruud som en potensiell Grand Slam-vinner etter forestillingen han leverte mot Hurkacz.
– Det er helt hvordan han spiller i dag. Han går inn i den kampen her med så mye energi. Han har mer å gi enn Hurkacz og jeg er egentlig målløs. Han kjører den kampen fra start til slutt, og det er veldig fortjent, oppsummerte Discoverys tenniskommentator Christer Francke.
Hør hva Casper Ruud hadde å si til Discovery etter kampen her:
picture

«Ruud-mani» etter historisk bragd: – Håper vi kan bygge videre på det

Klinket til fra start

Allerede ved første mulighet viste Casper Ruud at han var påskrudd. Nordmannen brøt Hurkacz ved første anledning, men polakken svarte umiddelbart.
Ruud lot seg uansett ikke prege av det. Etter å ha blitt brutt tilbake, vartet Ruud opp med kampens tredje strake break.
Etter dette så ikke 23-åringen fra Snarøya seg tilbake. Etter å ha fått bekreftet bruddet, fortsatte Ruud storspillet. Han vant til slutt det første settet 6-2.
Andre sett startet som det første. Casper Ruud brøt Hurkacz ved første anledning. I motsetning til det første settet, bekreftet han breaket umiddelbart.
Casper Ruud holdt serven og kunne med det serve inn det andre settet med 6-3.

Hurkacz våknet

Så skulle Hurkacz omsider melde seg på. Den servesterke polakken fikk bedre kontroll i egne servegame, og i det sjette gamet i tredje sett skulle polakken bryte Ruud.
Casper Ruud gikk opp i 30-0, og det så ut som om han igjen skulle sikre seg et trygt game på egen serve. Istedenfor skulle Hurkacz slå voldsomt tilbake. Etter fire knallsterke poeng, tok Hurkacz settets første break.
Servingen satt bedre for polakken videre i settet, og det ene breaket var nok til å sikre seg sitt første sett i kampen med 6-3.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Reagerer på advarsel fra dommeren: – Jeg brukte bare ett sekund!

Slo kraftig tilbake

Breaket i tredje sett ga Hurkacz blod på tann. Den polske tennisstjernen hevet seg flere hakk inn i starten av fjerde sett, og brøt Casper Ruud igjen i det tredje gamet.
I det polakken igjen hadde fått initiativet i settet, skulle Casper Ruud også heve seg. Casper Ruud brøt direkte tilbake og fikk utlignet til 2-2.
Det kan virke som om breaket til Ruud tok luften litt ut av Hurkacz. Først fikk nordmannen en enkel oppgave med å bekrefte bruddet, før han igjen skulle bryte Hurkacz.
23-åringen fra Snarøya spilte seg til en ny breakball og denne gang matchball på stillingen 5-2, men Hurkacz reddet seg unna.
Polakken hadde på sin side lite å stille opp med da Casper Ruud servet for kampen på 5-3. Et trygt og godt servegame sendte Ruud til kvartfinalen i Roland Garros.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame