Med det franske hjemmehåpet Benoît Paire tidvis i fyr og flammer, samt et publikum som manet om kamp, ble det ingen enkel førsterunde for Casper Ruud i Paris.
Nordmannen var imidlertid best når det gjaldt som mest, og unngikk også det som kunne blitt et svært spennende femte og avgjørende sett.
Roland-Garros
Roste motstanderen: – Du kommer til å vinne mange titler
13/06/2021 KLOKKEN 18:21
Etterpå sa nordmannen at han sleit med nervøsitet innledningsvis og frustrasjon underveis.
– Det var mye følelser opp og ned i dag. Mye frem og tilbake, men jeg følte meg fysisk sterk. Kanskje sterkere enn han. Jeg vet ikke hvor hardt han har jobbet de siste ukene eller månedene, men jeg føler iallfall at jeg jobber hardt og trener bra for disse kampene. Å være sterk når det virkelig gjelder i de fjerde og femte settene i en Grand Slam. Jeg kan takke både meg selv og Marcel (da Cruz, Ruuds fysiske trener, red.anm) som har holdt på med mye øvelser og trening for at jeg skal føle meg sånn, sa Ruud til Discovery etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her.

Se det beste fra den underholdende kampen: Ruud videre i Roland-Garros

– Må bedre servene

På et tidspunkt lå han tynt an i det fjerde settet etter noen svake server, samtidig som Paire servet godt.
– Det er noe jeg må prøve å justere litt til neste match, sa Ruud.
Statistikk viser at Ruud traff med 59 prosent av servene mot Paire. Øivind Sørvald, ekspert for Discovery og Ruud-teamets analysesjef, mener dette tallet bør opp mot 70 prosent hvis Ruud skal gå langt i turneringen.
– Han var litt anspent i starten. Han spiller ikke på sitt beste. Vi ser forskjellene på fotarbeidet i det andre og tredje settet sammenlignet med det første. Det er tingen han skal ta med seg inn i neste kamp. Han må slappe av litt mer, få ned spenningsnivået og opp med intensiteten. Og så må han serve litt bedre, sa Sørvald etter kampen.
Saken fortsetter under videoen.

Her tar han til tårene etter Ruud-tapet

– Sikkert helt elendig

Christian Ruud, far og trener til Casper Ruud, sa at de kom til å trene på servene på hviledagen tirsdag.
– Jeg tror han blir stresset av returspillet til Paire, så da blir han litt for rask med serven. Han kaster ballen litt for lavt opp. Serveprosenten er sikkert helt elendig i dag. men han dro frem noen viktige i tiebreaken og det er som teller. Vi får si oss fornøyde, men vi skal terpe litt på det i morgen, sa Ruud.
Han forteller at de også kommer til å slå mye baller, da Paires spillestil gjorde at Ruud ikke helt fant rytmen.
– Det ble mange korte poeng. Det var klabb og babb-spill. Mange dropshots. Vi kommer til å trene på litt lange og tunge poeng som Casper liker. Finne tilbake til rytmen, sa Ruud.
Saken fortsetter under videoen.

– Fy fader, dette var nervepirrende

– En mental kamp

Han så åpningsnervene hos sønnen, og det hjalp neppe at det franske hjemmepublikumet ga massevis av energi til motstanderen.
– Casper var nok litt preget. Fotarbeidet var ikke helt der i starten. Paire har en rytme som Casper ikke er helt vant til. Så var det masse gærne franskmenn som klapper mellom første- og andreserve, og for hvert eneste poeng til Paire, så det var en mental kamp for Casper. Jeg er utrolig fornøyd med at han dro det i land og at det ikke ble et femte sett. Da tror jeg det hadde tatt av helt på tribunen, sa Ruud.
I den andre runden møter Ruud polske Kamil Majchrzak. Den kampen skal etter planen spilles onsdag.

Se det beste fra den underholdende kampen: Ruud videre i Roland-Garros

Roland-Garros
Se høydepunktene fra finalen mellom Djokovic og Tsitsipas
13/06/2021 KLOKKEN 18:11
Roland-Garros
Krejcikova/Siniakova - Swiatek/Mattek-Sands - Roland-Garros
13/06/2021 KLOKKEN 11:32