Casper Ruud - Tommy Paul: 6-1, 1-6, 6-3, 1-6, 6-3
Etter å ha feid japanske Yuichi Sugita av banen i Roland-Garros mandag, ventet nå amerikanske Tommy Paul i andre runde. Paul er ranket som nummer 58 i verden.
Roland-Garros
Highlights | Novak Djokovic - Rafael Nadal
11/10/2020 PÅ 16:12
Casper Ruud fikk en solid start og etter å ha feid Paul av banen med 6-1 i det første settet, var det amerikaneren som var best i andre sett. Ruud vant igjen tredje sett, før Paul tok fjerde. Dermed var det duket for et avgjørende femtesett.
Men Casper Ruud var sterkest og sikret seieren etter et nervepirrende sistesett.
– Jeg synes Tommy Paul er en veldig god tennisspiller. Jeg er veldig fornøyd med dette, sa far og trener Christian Ruud på videochat fra Paris etter seieren.
– Han har god selvillit om dagen og troen på sitt eget spill. Det lover godt, la han til.
Dominic Thiem vant sin kamp i andre runde og blir neste motstander.
Se intervjuet med Christian Ruud her. Saken fortsetter under videoen:

Christian Ruud om sønnens møte med verdensstjerne: – Tror han har mulighet til å yppe seg

Forehand i verdensklasse

Ruud startet bra og tok åpningsgamet på to minutter, før han fortsatte storspillingen og også tok andre og tredje game. Dermed hadde han sirket seg en solid start mot Paul med 3-0 i første sett.
Før kvarteret var spilt hadde Ruud spilt seg til en god ledelse på 4-0. Da tok han også 5-0 og hadde første sett langt ned i lommen.
– Den forehanden der. Den er det bare å kalle verdensklasse rett og slett. Og med verdensklasse-forehand kommer også gamene, sa Eurosport-kommentator Eirik Fure.
På stillingen 40-40 i det sjette gamet, hvor Ruud hadde mulighet til å sikre første sett, snublet han og falt ned på grusen. Han kom seg opp igjen og det så ikke ut som om det var noe alvorlig. Men da tok Paul det sjette gamet.
Men Ruud var raskt tilbake og sikret åpningssettet 6-1.
– Det har stor sett vært en mann her ute, det vil si det har vært to, men den ene har tidvis blitt en tilskuer for Casper Ruud har herjet her i åpningssettet og tar det 6-1 på under en halvtime. En kjempestart av nordmannen, sa Fure.
Se intervjuet med Casper Ruud her. Saken fortsetter under:

Klar for Thiem-møte: – Blir en ekstrem stor utfordring

Svarte med samme sifre

Det var Paul som åpnet best i andre sett og tok ledelsen 3-0. Paul fortsatte storspillet og var oppe i 5-0 da det var Casper Ruuds tur til å serve for å holde seg i det andre settet.
Det gjorde han og tok sitt første game i andre sett på stillingen 1-5, men det var Paul som var sterkest og sikret andre settet 6-1.
– Nå svarer Tommy Paul med nøyaktig samme sifre. Det betyr at vi er like langt og har noen herlige minutter og timer med tennis foran oss, sa Fure.
I det tredje settet var det igjen Ruud som tok ledelsen først, før Paul slo tilbake. De to spilte jevnt, men på stillingen 4-3 til Ruud, brøt han og gikk opp til 5-3.
Og fra 5-3 storspilte Ruud og tok neste game blankt. Dermed sikret han tredje sett og ledelse igjen.
Fjerde sett startet med en ledelse til Paul på 3-0, Ruud fikk inn et game, men amerikaneren økte så ledelsen 4-1. Han tok til slutt det fjerde settet og dermed var det klart for siste og avgjørende sett.

Avgjørende feil

Ruud tok ledelsen i femte sett, før han gikk opp til 2-1. På stillingen 3-3, tok Ruud ledelsen med 4-3.
– For en duell det er. Det er gift i den forehanden til Casper Ruud, utbrøt Fure da Ruud hadde mulighet til å bryte.
Og det klarte han til slutt! Etter en lang duell gikk Ruud opp til 5-3. En dobbeltfeil av Paul sørget for at Ruud endelig fikk brutt.
Det siste gamet ble nok en berg-og-dalbane. Ruud gikk opp i 40-0, før motstanderen kjempet seg tilbake til deuce. 21-åringen fra Snarøya viste imidlertid sin mentale styrke, da han til slutt avgjorde kampen.
Se Tommy Pauls avgjørende feil her:

Ruud tar svært viktig poeng etter motstanderens skjebnesvangre feil

Roland-Garros
Historiske Nadal med maktdemonstrasjon i Roland-Garros-finalen
11/10/2020 PÅ 15:52
Roland-Garros
Highlights | Iga Swiatek - Sofia Kenin
10/10/2020 PÅ 14:50