Iga Swiatek – Nadia Podoroska, 6-1, 6-2.
Sofia Kenin – Petra Kvitova, 6-4, 7-5
Roland-Garros
Highlights | Novak Djokovic - Rafael Nadal
11/10/2020 PÅ 16:12
Tennissensasjonen Iga Swiatek (19) møter Sofia Kenin (21) i kvinnenes finale i Roland-Garros. Det ble klart etter torsdagens semifinaler.
Polske Swiatek har kommet seg til finalen uten å tape et eneste sett. På veien har hun beseiret blant andre toppseedede Simona Halep.
I semifinalen vant hun 6-1, 6-2 mot argentinske Nadia Podorska.
Saken fortsetter under videoen.

Se video: Dette gamet etterforskes for kampfiksing

– Hun har ingen svakheter

Tidligere tennisspiller Mats Wilander, nå ekspert for Eurosport, roser Swiatek opp i skyene. Han tror 19-åringen kommer til bli dominant på kvinnesiden i årene som kommer.
– Jeg har ikke sett en spiller som er så komplett teknisk med skuddene. Jeg har ikke sett en spiller som er så ung som henne som er så komplett når det kommer til å tvinge frem poeng og i bevegelsen fremover, slik at hun kan slå ballen tidlig, sier Wilander til Eurosport.no.
Eurosports ekspert påpeker at den vanligste svakheten hos kvinner, er andreserven. Her mener han Swiatek kan straffe motstanderen, uansett underlag.
– Grunnspillet hennes minner meg om Novak Djokovic. Han spiller tett opp mot grunnlinjen. Hvis du ikke treffer godt, tar han en kort ball og skader deg med den. Det er veldig naturlig for henne, sier Wilander.
– Hun har ingen svakheter, legger han til.
LES OGSÅ: Til semifinale etter vanvittig maratonkamp – danket ut Ruuds overmann

Møter Kenin

Nå kan 19-åringen ta sin første Grand Slam-tittel i karrieren, men da må hun slå Sofia Kenin som vant Australian Open tidligere i år.
Da ble hun den yngste amerikaneren til å vinne en individuell Grand Slam-tittel siden Serena Williams vant US Open i 1999.
Sofia Kenin vant 6-4, 7-5 mot Petra Kvitova i den andre semifinalen.
Roland-Garros
Historiske Nadal med maktdemonstrasjon i Roland-Garros-finalen
11/10/2020 PÅ 15:52
Roland-Garros
Highlights | Iga Swiatek - Sofia Kenin
10/10/2020 PÅ 14:50