Etterforsker mulig kampfiksing i Roland-Garros

Carl Henning Biørnstad

Publisert 06/10/2020 klokken 16:50 GMT+2

Fransk politi har startet etterforskning som følge av at det foreligger mistanke om kampfiksing under tennisturneringen Roland-Garros i Paris.

Suzanne Lenglen-banen i Roland-Garros

Foto: Getty Images

  • Det snevrer seg inn i den avsluttende fasen av Roland-Garros. Se alle kampene fra Paris på Dplay – sikre deg tilgang her!
Mistanken gjelder en doublekamp som ble spilt i forrige uke. Der møtte rumenerne Andreea Mitu og Patricia Maria Tig den russiske spilleren Jana Sizikova og amerikanske Madison Brengle.
Begge parene var useedet i storturneringen. Kampen endte med 7-6 (10-8) og 6-4 til det rumenske paret.
Det skal spesielt være det femte gamet i det andre settet som er i søkelyset. Det ble vunnet av det rumenske paret etter en dobbeltfeil fra Sizikova.
Ifølge den franske sportsavisen L'Equipe ble store pengesummer satset på at det rumenske paret skulle vinne nettopp det gamet. Veddemålene skal ha kommet fra flere land gjennom et Paris-basert spillselskap.
Det er ikke første gang at mistanker om kampfiksing blir ettergått i tennis. Tidligere i år ble den brasilianske spilleren Joao Souza utestengt på livstid for kampfiksing både i ATP-kamper og på ITF Futures-touren.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame