Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud klar for ny Roland-Garros-finale etter storspill: – Som å se Nadal

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 09/06/2023 klokken 23:01 GMT+2

Casper Ruud leverte nok en gang en plettfri forestilling på den røde grusen i Paris. Nå er han klar sin tredje Grand Slam-finale.

Casper Ruud.

Foto: Getty Images

  • Følg Roland-Garros-finalen mellom Casper Ruud og Novak Djokovic søndag på TVNorge, Eurosport.no og discovery+!
Casper Ruud - Alexander Zverev 3-0 (6-3, 6-4, 6-0)
25-åringen fra Snarøya dominerte semifinalen fra første stund. Tyske Alexander Zverev, som har imponert stort i årets utgave etter fjorårets skrekkskade, var aldri i nærheten av å true nordmannen.
Casper Ruud leverte en bunnsolid forestilling og vant til slutt i strake sett. Han er med det klar for sin andre strake finale i Roland-Garros.
– Det er som å se Rafael Nadal, bare at Casper er høyrehendt, sa Discoverys tennisekspert Christer Francke.
I fjor ble drømmen om å vinne sin første Grand Slam stoppet av nettopp Nadal. I år er det serbiske Novak Djokovic som venter på motsatt side.
Ruud møtte senest Djokovic i finalen i ATP-sluttspillet 20. november i fjor. Da var det den 36 år gamle ringreven som stakk av med seieren etter 7-5, 6-3.
– Det kommer til å bli tøft. I fjor var det mot Rafa, nå er det mot Djokovic. Det er mot to av de tøffeste spillerne i historien, så jeg kommer til å være underdog. Jeg skal spille uten altfor mye følelser, smile og nyte, sa Ruud til arrangøren etter kampen.

Tredje Grand Slam-finale

Casper Ruud venter fortsatt på sin virkelig store triumf, men gjennom det siste året har han vært nærme.
I fjor kom han til finalen i Masters 1000-turneringen i Miami og ATP-sluttspillet. I tillegg kjempet han seg til finalen i både Grand Slam-turneringene Roland-Garros og US Open.
– Jeg gikk ikke inn i Roland-Garros og tenkte at jeg var favoritt til å nå finalen. Ikke i det hele tatt. Jeg tok én kamp av gangen. Jeg ville selvsagt forsvare finaleplassen fra i fjor, og her er vi to uker senere. Forhåpentligvis er det på det tredje forsøket det skal skje for meg, sa Ruud.

Rotete åpning

Etter at Ruud åpnet med et blankt servegame, skulle det virkelig starte å bølge fram og tilbake.
Tennisesset fra Snarøya fikk en drømmestart på kampen da han brøt tyskeren ved første mulighet.
Ruud klarte dog ikke å bekrefte bruddet. Zverev svarte umiddelbart i et langt game, som tyskeren til slutt etter flere lange ballvekslinger klarte å vippe i sitt favør.
Men det skulle fortsette å svinge på den røde grusen, for Casper Ruud skulle sørge for det tredje strake breaket i kampen.
Etter å ha gått opp i 3-1, så han seg aldri tilbake. Denne gangen bekreftet han bruddet og holdt serven hele veien inn til 6-3.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Djokovic bryter etter vanvittig ballveksling

Bunnsolid

Det andre settet åpnet med solid serving av begge parter. Alexander Zverev spilte seg til tre breakballer på stillingen 2-1, men Ruud reddet seg på mesterlig vis inn og utlignet til 2-2.
De misbrukte breakballene virket å suge en del krefter ut av den høyreiste tyskeren. Litt mer rot fra Zverev sin side kombinert med en mentalt påskrudd Ruud skulle til slutt føre til et avgjørende break på stillingen 3-3.
Ikke bare fikk Casper Ruuds settets første break. Han tok det like så greit blankt.
24-åringen servet trygt etter breaket, og Zverev fikk aldri muligheten å bryte tilbake. Ruud tok det andre settet med 6-4.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Alcaraz-slag sjokkerer: – Hvordan er det mulig?!

Totaldominans

Det tredje settet skulle vise seg å bli avgjørende, og Casper Ruud tok tak i taktpinnen umiddelbart.
En sliten Zverev måtte se seg brutt allerede i det første gamet, og Ruud hadde heller ikke problemer med å bekrefte breaket.
2-0 skulle bli til 3-0 takket være nok et break, og Ruud plantet tidlig én fot i finalen. Kun en totalkollaps fra nordmannen kunne forhindre finalebillett.
Men ei heller denne gang sviktet Ruud.
Zverev gjorde alt i sin makt for å slå tilbake. Han kjempet seg til deuce i det påfølgende gamet etter at Ruud hadde en gameball til 4-0, men igjen var det Ruud som trakk det lengste strået.
– Zverev virker rett og slett litt rådvill, sa Ola Bentzen.
Og vondt skulle bli til verre. Ruud brøt tyskeren igjen og gikk opp til 5-0.
Totaldominansen var et faktum da han sikret et blankt sett med sifferne 6-0 etter et knallsterkt servegame til å avslutte kampen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame