Roland Garros er sesongens høydepunkt for Casper Ruud, og Discoverys tennisekspert, Àlex Corretja, trekker frem blant nordmannen som en av flere kandidater til å vinne turneringen om noen år, og en spiller som han gleder seg ekstra å følge i årets turnering.
Ruud har imponert på grusen i vår og i helgen vant sin andre ATP-turnering da han feide Denis Shapovalov av grusen under finalen i Geneve.
Roland-Garros
Skrev seg inn i historiebøkene med sensasjonelt comeback
13/06/2021 PÅ 17:23
– Jeg vil gjerne se hvem av de unge kanonene som er kapabel å komme seg videre og utfordre de eldre spillerne. Spillere som Casper Ruud, Felix Auger-Aliassime, Jannik Sinner blant annet og om de klarer å minsket gapet opp til de eldre og rutinerte spillerne, forteller Corretja.
– Hvilke spillere fra den nye generasjonen tror du er mest sannsynlig til å vinne en Grand Slam?
– Alle spillerne jeg nevnte er kapable, fordi det kommer til å bli så åpent. Om tre års tid vil vi vite hvordan de takler å spille i de siste rundene og hvordan de kommer til å takle de følelsene det bringer, sier eksperten.
– Jeg tror vi kommer til å ha helt forskjellige Grand Slam-vinnere på ulike underlag, for jeg tror ikke noen kommer til å være like stabile som det Novak, Rafa og Roger har vært.
Se intervjuet med Ruud etter helgens seier i Geneve. Saken fortsetter under videoen:

Takket kjæresten og familien etter bragden

Nadal er mannen å slå

Rafael er den ubestridte kongen av grus og av Roland Garros. Spanjolen har vunnet turneringen 13 ganger og jakter sin 14. tittel i år. Ruud trener ofte sammen med Nadal på Mallorca, men de har aldri møtt hverandre i en turnering tidligere.
Likevel så tror Corretja at Ruud kan henge med Nadal til en hvis grad dersom de to skulle møtes i turneringen.
– Ja, det finnes spillere der ute som kan (som kan utfordre Nadal i år, journ.anm). Du har Novak selvfølgelig, du har Thiem, Tsitsipas, Zverev og Schwartzman - alle kan spille bra. Selvfølgelig ser vi andre spillere som Berrettini og Casper Ruud. Disse kan henge med Rafa, men jeg er ikke så sikker på om de kan over fem sett.
Ruud er for tiden på nettopp Mallorca og forbereder seg til sesongens store mål, etter hva som har vært hans beste periode hittil i karrieren. Som forberedelse til turneringen - i tillegg til tennistrening med Nadal - lader Ruud opp med fisking og golf.
En helt fantastisk grussesong ble toppet med karrierens andre seier i ATP 250-turneringen i Genève forrige uke. I tillegg har Ruud nådd tre semifinaler, hvorav to av de var i Master 1000-turneringene i Monte Carlo og Madrid.

Hopper av glede når seieren er i boks

Roland-Garros
Djokovic før Nadal-møte: – Den største utfordringen man kan få
11/06/2021 PÅ 09:10
Roland-Garros
Strålende fornøyd med angrepsvåpenet: – Den sitter som et skudd
04/06/2021 PÅ 06:51