• Casper Ruud møter Benoît Paire i første runde i Roland Garros. Se kampen søndag på discovery+ - Sikre deg tilgang her!
Siden Wimbledon i 2003 har det blitt arrangert 70 Grand Slam-turneringer i tennis, i hele 58 av disse har vinneren vært en av de tre store - Roger Federer, Rafael Nadal eller Novak Djokovic. Trioen har stått for hele 83 prosent av alle Grand Slam-titlene de to siste tiårene.
Nå kan dominansen straks være over. Federer er 39 år gammel og har slitt med skader de siste årene. Nadal er ikke like dominant på grusen som vi er vant til å se han, og Djokovic har kun vunnet én turnering siden Australian Open i fjor - den kom riktignok nylig.
Roland-Garros
Skrev seg inn i historiebøkene med sensasjonelt comeback
13/06/2021 KLOKKEN 17:23
– Med et litt tungt hjerte så må jeg si ja. Federer er noen år eldre enn Nadal og Djokovic, så han tror jeg gir seg veldig snart. Nadal og Djokovic kommer til å holde på litt til, men ikke like lenge som Federer, det tviler jeg på, svarer Discovery tennisekspert Ola Bentzen på spørsmålet om at de tre stores tid er forbi.
Se seiersintervjuet med Casper Ruud etter Genéve Open:

Takket kjæresten og familien etter bragden

Rekordene er drivkraften

Discoverys ekspert tror ikke at Federer, Nadal og Djokovic hadde spilt like bra eller like lenge om de ikke hadde vært der for hverandre.
– Jeg tror de tre har holdt hverandre i gang og fått lengre karrierer på grunn av det, men om cirka fire år så tror jeg ikke vi har noen av de tre helt der oppe lenger.
– Det kan virke som motivasjonen til alle tre er å bli den som ender opp med flest Grand Slam-titler. Tror du det er en faktor?
– Det er en av drivkreftene. Det er mange rekorder, Djokovic tok nettopp rekorden for flest uker som nummer 1 på verdensrankingen. De sier ikke det utad, men jeg er ganske sikker på at antall Grand Slam-titler og slike rekorder har motivert dem til å spille litt lengre enn hva de hadde tenkt.
LES OGSÅ: Eksperten om Ruuds trekning: – Veldig gode nyheter

Uslåelig rekord

Rafael Nadal er den ubestridte kongen av grus. Han har vunnet Roland Garros 13 ganger, i tillegg til å ha gått seirende ut av 100 kamper og kun tapt to ganger på grusen i Paris.
Sju ganger Grand Slam-vinner og ekspert for Discovery, Mats Wilander, tror en eventuell 14. tittel vil være en uslåelig rekord.
– Det ville vært helt utrolig hvis Rafa klarer å vinne sin 14. tittel. Den rekorden vil aldri bli slått. Hvis han skulle vinne og bli den første til 21 Grand Slam-titler, så tror jeg det kun er Djokovic som kan slå den rekorden.
– Jeg tror ikke vi vil få en situasjon igjen hvor noen kan vinne så mange Grand Slam-titler igjen. Jeg vet vi sa det samme om Pete Sampras med sine 14 Grand Slams, men nå er vi i et helt nytt territorium hvor tennisen preges mer og mer av disse store atletiske spillerne og gode serverne, sier Wilander.
Den tidligere amerikanske spilleren Chris Evert har vunnet 18 Grand Slam-titler i både singel- og dobbel-format. Hun har også troen på at Djokovic kan ta rekorden på antall Grand Slam-titler hvis han holder seg frisk.
– Novak er på 18 nå, han kan helt sikkert ende med flest. Han er god på alle underlag og et år yngre enn Nadal. Jeg tror det handler om å holde seg skadefri. Hvis han spiller tre til fire år til, tror jeg han helt klart kan vinne fire eller fem Grand Slam-titler, forteller hun.
LES OGSÅ: Spansk stjerne trekker frem Ruud som fremtidig Grand Slam-vinner

– Vanskelig for Roger

Evert tror Federers tid er forbi, og tviler på om han kan vinne en Grand Slam igjen.
– Det kommer til å bli vanskelig for Roger, jeg tror hans beste sjanse er Wimbledon, hvor ballvekslingene er kortere og han kan møte ved nettet og bruke «slicen» sin – det er hans best kort.
– Problemet er at han har spilt få kamper, da mister man instinktet og selvtilliten. Han trenger en del kamptrening hvis han skal komme tilbake på sitt beste, sier hun.
Roland-Garros
Djokovic før Nadal-møte: – Den største utfordringen man kan få
11/06/2021 KLOKKEN 09:10
Roland-Garros
Strålende fornøyd med angrepsvåpenet: – Den sitter som et skudd
04/06/2021 KLOKKEN 06:51