• Se Casper Ruud-Andrej Rublev i semifinalen i ATP 500 i Hamburg på Eurosport 1 og Dplay 13.30 lørdag. Sikre deg tilgang her!
Casper Ruud har virkelig imponert tennisfansen i 2020, både i Norge og utlandet. Fredag tok han seg til sin andre semifinale på en drøy uke, da han slo Ugo Humbert i kvartfinalen av ATP 500 i Hamburg.
Neste uke skal han i aksjon i det som for han er sesongens høydepunkt: Roland-Garros i Paris. Turneringen er én av de fire Grand Slam-turneringene som finnes i tennisen. Seier i en av dem henger høyere enn noe annet.
Roland-Garros
Kan Djokovic snyte Nadal for nok en seier? Se serberens vei til finalen her
11/10/2020 PÅ 11:17
Og Roland-Garros (også kalt French Open) spilles på grusen. Det er Ruuds favorittunderlag. Den svenske tennislegenden Mats Wilander har latt seg imponere av det nordmannen har vist tidligere i år, spesielt på grusen. Han tror faktisk 21-åringen kan vinne den gjeve turneringen i fremtiden.
– Jeg tror han muligens kan være en spiller som vinner French Open en dag, sier Wilander, som også er tennisekspert hos Eurosport.

Må forbedre enkelte ting

Svensken vant selv en haug med Grand Slam-titler på 80-tallet. Hele tre av dem kom i nettopp Paris. Selv har ikke Ruud kommet lengre enn tredje runde i den turneringen. Det var i fjor, da han hang brukbart med mot Roger Federer, men til slutt måtte erkjenne tap.
Siden da har han tatt store steg. Wilander mener det er mer enn nok av forbedringspotensial til at Ruud kan bli enda en del bedre.
– Han er god, men mangler noen tekniske deler i spillet sitt. Han kan bli litt bedre på serve og muligens på backhandslicen, men jeg tror han vil lære seg det. Han kan være en topp fem-spiller om tre-fire år fordi flere av de eldre gir seg, sier Wilander.
Se intervju med Ruud etter kvartfinaleseieren mot Humbert her. Saken fortsetter under videoen:

Ruud etter kvartfinaleseieren: – Jeg tror tyskerne støtter nordmannen

Imponerte mot verdenseneren

For de tre seiersmaskinene Rafael Nadal, Novak Djokovic og Roger Federer blir ikke yngre. I US Open i midten av september ble Dominic Thiem den første spilleren utenom de tre til å vinne en Grand Slam siden 2016. Ruud møter nettopp Thiem om han tar seg til tredje runde i Paris.
Selv om Thiem da vil være favoritt, må han være skjerpet i et eventuelt møte med Norges tennishåp. Ruud har markert seg i flere turneringer i 2020. Spesielt prestasjonen i ATP 1000-turneringen i Roma vakte oppmerksomhet. Da tok 21-åringen seg til semifinale mot Novak Djokovic. Sistnevnte vant tre strake sett, men Ruud yppet seg til tider voldsomt og kunne fint tatt det første settet.
– Han er farlig, spesielt i French Open, der det er tunge forhold og fem sett. Slik jeg kjenner faren hans (Christian Ruud, tidligere toppspiller, jou.anm.) etter at vi spilte samtidig, så blir ikke Casper sliten. Han har sikkert jobbet like hardt som faren sin, og faren hans ble aldri sliten. Jeg tror Casper er et mareritt å møte over fem sett under tunge forhold i Paris, sier Wilander.
  • Se Casper Ruud-Andrej Rublev i semifinalen i ATP 500 i Hamburg på Eurosport 1 og Dplay 13.30 lørdag. Sikre deg tilgang her!

– Kan nå kvartfinale i år

Wilanders uttalelser kommer før trekningen og det potensielle Ruud-Thiem-møtet er klart. Han er likevel klar på hvor stort potensial nordmannen har allerede i årets turnering.
– Potensialet hans er minimum kvartfinale. Om du kommer til semifinalen i Roma og gir Novak Djokovic såpass kamp i et sett, så reiser du til Paris med kvartfinalen i bakhodet.
Eurosports spanske tennisekspert, Àlex Corretja, kom seg til finalen i Roland-Garros to ganger. Også han tror Ruud kan lage store problemer for motstanderne.
– Han har forbedret forehanden sin så mye nå. Han beveger seg såpass godt på grusen at han kan spille i lange perioder. Det er ikke mange som klarer å holde like lenge, sier Corretja.
Ruud kan som nevnt møte Dominic Thiem i runde tre. Først må han imidlertid slå Yuichi Sugita (i skrivende stund nummer 93 på rankingen) og enten Tommy Paul eller James Duckworth i runde to. Alle de tre er ranket lavere enn Ruud, som for øyeblikket er på 30. plass på ATPs verdensranking.
Se høydepunktene fra Ruuds seier mot Humbert her:

Se høydepunktene fra Ruuds kvartfinaleseier her

Roland-Garros
Nadal kan fortsette sin spinnville rekke - se veien hans til finalen
11/10/2020 PÅ 11:09
Roland-Garros
Ruud tror han og stjernemotstanderen deler plan: – Ikke alltid man får det som man vil
01/10/2020 PÅ 21:37