• Se Casper Ruud mot Dominic Thiem på Eurosport Norge og Dplay fra 10.45 fredag. Kampstart rundt 11.00. Sikre deg tilgang her!
– Kroppen kjennes bra ut. Jeg er klar for en tøff match jeg, sier Casper Ruud til Eurosport.no.
Han sier at han ikke er sliten etter kjøret de siste ukene. Godt er det, for i fredagens kamp behøver 21-åringen fra Snarøya så mye krefter som mulig.
Roland-Garros
Kan Djokovic snyte Nadal for nok en seier? Se serberens vei til finalen her
11/10/2020 PÅ 11:17
Da venter nemlig Dominic Thiem, østerrikeren som av noen er døpt som «prinsen av grus». Rafael Nadal har som kjent vunnet Roland-Garros i Paris hele 12 ganger. Han er kongen, men 27 år gamle Thiem skal være den neste i arverekkefølgen. Han møter Ruud på Phillip-Chatrier, selveste hovedbanen i turneringen.
– Jeg forbereder meg på mange tøffe grunnlinjedueller. Begges plan er nok å være så aggressiv som mulig og få den andre til å løpe en del, men det er ikke alltid man får det som man vil. Det er planen, så får vi se hvordan det går, sier Ruud.

Klar underdog

Ruud har imponert i ATP-turneringer både i Hamburg og Roma den siste tiden, men selv norske tennisfans må nok innrømme at Thiem er klar favoritt. Mye av grunnen til at han kalles «prinsen av grus» er blant annet at han har vært i Roland-Garros-finalen to ganger. Begge endte for øvrig med tap mot nettopp Rafael Nadal. Grus er riktignok Casper Ruuds favorittunderlag, men fredag møter han altså en som allerede har vært fremme på den aller største scenen.
Thiem tapte også Australian Open-finalen (på hardcourt) mot Novak Djokovic i starten av året, men fikk endelig tatt sin første Grand Slam da han seiret i US Open etter koronapausen.
Ruud møter med andre ord en motstander som kanskje spiller med lavere skuldre enn tidligere. Nordmannen har selvfølgelig gjort leksene sine før oppgjøret, men vil ikke akkurat si at han har funnet noen svakheter hos Thiem.
– En så god spiller som han er veldig komplett. Han har jo gode slag fra begge sider og alle områder på banen. Han server bra, returnerer bra og har god forehand og backhand, sier Ruud og legger til:
– Det er ikke lett å si at han har noen svakheter. Vi får se om jeg klarer å finne noen i løpet av kampen.
  • Se Casper Ruud mot Dominic Thiem på Eurosport Norge og Dplay fra 10.45 fredag. Kampstart 11.00. Sikre deg tilgang her!

Treningsøkt i double

Ruud var faktisk i aksjon i Roland-Garros' doubleturnering torsdag. Da spilte han sammen med sin serbiske makker Miomir Kecmanovic. Det ble tap mot doublespesialistene John Peers og Michael Venus, i det som nok var mest som treningsøkt å regne for Ruuds del.
Han sier selv at han ikke tar med seg spesielt mye fra den kampen, men settter pris på å i det hele tatt ha fått tid ute på grusen i Paris.
– Å få trent mye returer er viktig. I singlespillet mitt står jeg vanligvis ganske langt bak på returen. I dag funket ikke det helt, så da må man steppe litt inn, så det er bra å få trent på det og.
Men han er klar på at det er treningen de siste ukene og månedene som danner grunnlaget for det som skal skje mot Thiem. En Ruud-seier vil bli nok en enorm bragd på Ruuds stadig mer imponerende CV.
Roland-Garros
Nadal kan fortsette sin spinnville rekke - se veien hans til finalen
11/10/2020 PÅ 11:09
Roland-Garros
Trillet av banen i rullestol - så ble hun skjelt ut av motstanderen
30/09/2020 PÅ 18:30