Ruud ga Andrej Rublev hard kamp i det første settet under lørdagens semifinalekamp i ATP 500-turneringen i Hamburg, men måtte til slutt gi tapt 4-6. I det andre settet var nordmannen et stykke unna toppnivået, noe som gjorde at Rublev nokså komfortabelt avgjorde kampen med 6-2.
I pausen mellom settene fikk Ruud behandling for en vond skulder. 21-åringen servet vesentlig saktere enn normalt mot den gode returspilleren Rublev. Normalt pleier Ruuds førsteserver å ligge litt i overkant av 190 km/t. I det andre settet lå de stort sett litt over 165, noe som ga hans russiske motstander bedre arbeidsforhold.
Roland-Garros
Kan Djokovic snyte Nadal for nok en seier? Se serberens vei til finalen her
11/10/2020 PÅ 11:17
Far og trener Christian Ruud bekrefter at skulderen skapte problemer.
– Det hemmet ham nok litt på serven i dag, sier Ruud til Eurosport.no.
Det er blitt svært mange kamper for nordmannen den siste tiden. Han tok seg også til en knallsterk semifinale i ATP 1000-turneringen (nivået over ATP 500) i Roma forrige uke. Der ble det tap mot verdensener Novak Djokovic, på tross av et meget imponerende første sett av 21-åringen fra Snarøya.
Norske tennisfans håper nok at Ruuds skulder kommer seg fort. Allerede søndag begynner den første runden i Roland-Garros. Grusturneringen er sesongens store høydepunkt for Ruuds del. Forhåpentligvis behøver ikke nordmannen å møte Yuichi Sugita før mandag eller tirsdag.
Faren har tro på at problemene ikke vedvarer.
– Han er litt sliten i skulderen etter mange kamper de siste to ukene. Vi tror og håper at det ikke skal by på problemer i Roland-Garros, sier Christian Ruud.
Verdensener Novak Djokovic var meget imponert etter møtet med Casper Ruud under ATP 1000 i Roma:

Djokovic lot seg imponere av Ruud: – Fantastisk forehand!

Roland-Garros
Nadal kan fortsette sin spinnville rekke - se veien hans til finalen
11/10/2020 PÅ 11:09
Roland-Garros
Ruud tror han og stjernemotstanderen deler plan: – Ikke alltid man får det som man vil
01/10/2020 PÅ 21:37