OSLO/PARIS (Eurosport.no): – Han var bunnsolid, sier Eurosports tennisekspert Christer Francke.
Han var storfavoritt før møtet med colombianeren Daniel Elahi Galán og 19-åringen fra Snarøya, som ligger på 158. plass på rankingen, levde opp til favorittstempelet i andre runde av kvalifiseringen til Roland-Garros. Casper Ruud feide en til tider frustrert Galán av banen og vant kampen 2-0 i sett (6-2 og 6-4).
Roland-Garros
Verdenseneren øyner sin første Grand Slam-tittel
07/06/2018 KLOKKEN 19:50
– Det var en bra kamp. Han kom tilbake mot slutten og det ble tøffere enn hva det så ut til lenge der. Han spilte noen bra games og jeg gjorde noen feil. Jeg måtte vise at jeg skulle holde meg. Jeg følte meg god der ute, og det var mye som gikk min vei. Formen sitter og kroppen er fin. Det var mye som klaffet, sier Ruud til Eurosport etter kampen.
Saken fortsetter under videoen:

– Det er det store målet

– Det er utrolig bra spill av Ruud. Han server nesten bedre enn i den forrige kampen. Han gjør omtrent ikke feil, sier Francke.
Nå er han kun ett hinder unna å kvalifisere seg til Roland-Garros. I kvalifiseringsfinalen møter han franske Alexandre Muller (377. plass på rankingen). Kampen spilles på fredag og den kan du se på Eurosport Player.
Alt ligger dermed tilrette for at nordmannen skal ta seg til hovedturneringen i Roland-Garros for første gang.
– Det er hovedtablået som alle sikter seg inn på. Det er det store målet, men jeg håper at jeg kan fortsete like bra i kvalifiseringsfinalen, sier Ruud.
Saken fortsetter under videoen:

Solide server

Casper Ruud servet veldig bra, fikk styre det som han ville og spilte tidvis magisk tennis. Første sett servet han hjem 6-2, og i det andre settet var det hele over for den 21 år gamle colobianeren som er i sitt livs form og er ranket som 238 i verden. Mot slutten av det andre settet slapp Galán seg litt mer løs og fikk brutt Ruud og tok et par games, men 21-åringen hadde tilsynelatende kontroll og vant 6-4.
Nordmannen fikk også her vist frem sin giftige forehand og Galán var i realiteten sjanseløs.
– Han spiller veldig trygt og tar få sjanser. Når han er på de jevne scorene, så vinner han ofte poenget. Det er gøy å se på, sier Francke.
Roland-Garros
Ruud spilte Roland-Garros med skade: – Valgte å holde det hemmelig
07/06/2018 KLOKKEN 14:10
Roland-Garros
Djokovic med sjokk-avsløring: – Hvorfor i guds navn skulle han si noe sånt?
05/06/2018 KLOKKEN 17:39