Populære sporter
All sport
Vis alt

Brasiliansk motstand for Casper Ruud: – Jeg har slått han før

Oppdatert 20/05/2018 klokken 20:50 GMT+2

Casper Ruud møter en gammel kjenning i første kvalifiseringsrunde til Roland-Garros.

Casper Ruud

Foto: Scanpix

PARIS/OSLO (Eurosport.no): Casper Ruud (19) skal bryne seg på brasilianske Thiago Monteiro (23) i første kvalifiseringsrunde til French Open.
Det ble klart etter søndagens trekning i Paris.
– Jeg har slått han før, det skal jeg bruke til min fordel. Jeg er i bra slag, og klar for å spille mye. Selv om han er en seedet spiller, er han langt fra det verste jeg kunne fått, sier Casper Ruud når han møter Eurosport etter trekningen.
Snarøya-guttens kamp er satt opp mandag og vises direkte på Eurosport Player.
De første kvalikkampene begynner kl. 10.00, og Ruud spiller kamp nummer to på sin bane.
Det norsk tennishåpet må gjennom tre kvalifiseringsrunder før han eventuelt er klar for hovedtablået i den prestisjetunge franske tennisturneringen.
– Man merker jo at dette er noe mer enn en vanlig turnering. Jeg er glad for å være tilbake her og håper å komme så langt som mulig. Det er flotte forhold her, sier en fornøyd Casper etter søndagens økt i den franske hovedstaden.
Eurosports tenniskommentator Christer Francke mener 19-åringen bør ha klare forventninger om å komme seg inn i selve turneringen.
– En realistisk forventning er at Casper kan kvalifisere seg inn. Han er i veldig god form og da bør det være innen rekkevidde. Grus er dessuten Caspers favorittunderlag, og nettopp French Open bør være den Grand Slam-turneringen hvor han kan gjøre det best, sier Francke.
I kvalifiseringskampene spilles tresetts-kamper. Om Ruud skullle ta seg til hovedtablået venter lengre matcher, noe Francke mener vil være en fordel for Norges nye tennisyndling.
– Hvis han skulle klare det, er han avhenging av å være heldig med trekingen for veien videre, men han har potensial til å ta seg noen runder inn i selv turneringen. Jeg opplever ham også som veldig sterk fysisk, og da vil fem-settere generelt sett være en fordel for ham, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame