PARIS/OSLO (Eurosport.no): Casper Ruud (19) skal bryne seg på brasilianske Thiago Monteiro (23) i første kvalifiseringsrunde til French Open.
Det ble klart etter søndagens trekning i Paris.
– Jeg har slått han før, det skal jeg bruke til min fordel. Jeg er i bra slag, og klar for å spille mye. Selv om han er en seedet spiller, er han langt fra det verste jeg kunne fått, sier Casper Ruud når han møter Eurosport etter trekningen.
Roland-Garros
Verdenseneren øyner sin første Grand Slam-tittel
07/06/2018 KLOKKEN 19:50
Snarøya-guttens kamp er satt opp mandag og vises direkte på Eurosport Player.
De første kvalikkampene begynner kl. 10.00, og Ruud spiller kamp nummer to på sin bane.
Det norsk tennishåpet må gjennom tre kvalifiseringsrunder før han eventuelt er klar for hovedtablået i den prestisjetunge franske tennisturneringen.
– Man merker jo at dette er noe mer enn en vanlig turnering. Jeg er glad for å være tilbake her og håper å komme så langt som mulig. Det er flotte forhold her, sier en fornøyd Casper etter søndagens økt i den franske hovedstaden.
Eurosports tenniskommentator Christer Francke mener 19-åringen bør ha klare forventninger om å komme seg inn i selve turneringen.
– En realistisk forventning er at Casper kan kvalifisere seg inn. Han er i veldig god form og da bør det være innen rekkevidde. Grus er dessuten Caspers favorittunderlag, og nettopp French Open bør være den Grand Slam-turneringen hvor han kan gjøre det best, sier Francke.
I kvalifiseringskampene spilles tresetts-kamper. Om Ruud skullle ta seg til hovedtablået venter lengre matcher, noe Francke mener vil være en fordel for Norges nye tennisyndling.
– Hvis han skulle klare det, er han avhenging av å være heldig med trekingen for veien videre, men han har potensial til å ta seg noen runder inn i selv turneringen. Jeg opplever ham også som veldig sterk fysisk, og da vil fem-settere generelt sett være en fordel for ham, sier han.
Roland-Garros
Ruud spilte Roland-Garros med skade: – Valgte å holde det hemmelig
07/06/2018 KLOKKEN 14:10
Roland-Garros
Djokovic med sjokk-avsløring: – Hvorfor i guds navn skulle han si noe sånt?
05/06/2018 KLOKKEN 17:39