Østerrikske Thiem sikret finalebilletten med sifrene 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5. I søndagens finale venter Rafael Nadal.
– Jeg skal ikke finne noen unnskyldninger eller grunner for dette tapet. Altså han vant. Bra jobbet av han, uttalte Djokovic etter kampen.
– En «episk» kamp. Så mye opp og ned, fram og tilbake. Regn, tilbake til garderoben, tilbake på banen. Jeg trakk heldigvis det lengste strået til slutt, sa Thiem.
Australian Open
Tennislegende reagerer på Djokovic-behandling: – Han har hatt de riktige dokumentene
13/01/2022 PÅ 07:01

Startet fredag

Semifinalekampen på Court Philippe Chatrier i Paris ble innledet fredag, men måtte da avbrytes på stillingen 6-2, 3-6, 3-1 som følge av regnvær.
– Noe av de verste forholdene jeg har spilt under noensinne. Det er alt jeg kan si, sa Djokovic om forholdene fredag.
Lørdag ble kampen fullført med fjerdeseedede Thiem som vinner, men også da ble det regnavbrudd før avgjørelsen falt. På stillingen 4-1 til Thiem i femte og avgjørende sett måtte spillerne rusle i garderoben mens regnet strømmet ned over den franske hovedstaden.
Se høydepunktene fra kampen her:

Advart

Da hadde Thiem halt i land det tredje settet, hvorpå en irritert og frustrert Djokovic ble gitt en advarsel av dommeren for usportslig oppførsel. Serberen slo likevel tilbake i det fjerde og vant med samme sifre.
I det femte settet brøt Thiem tidlig Djokovics serve, og etter å ha gått opp i en 4-1-ledelse var seiersgrepet festet.
Etter regnavbruddet innledet Djokovic med å serve, og helt udramatisk ble det ikke da serberen reduserte til 2-4. Verdenseneren reddethavnet i disputt med dommeren da han lot en ball gå forbi seg fordi han mente den var utenfor grunnlinjen. Dommeren dømte ballen inn, mens videosystemet indikerte at Djokovic hadde rett.
Serberen ristet likevel av seg irritasjonen og vant gamet.
Se når Thiem tar seg til finale her. Saken fortsetter under:

Brøt seiersrekken

Thiem svarte med å bryte Djokovic på 4-3. Thiem ledet 40-15 da han servet for seieren på 5-3, men Djokovic utlignet til 40-40, snudde og brøt østerrikeren. Da sto det 5-4 til Thiem.
På 6-5 til Thiem, mens Djokovic servet, var det østerrikeren som trakk det lengste strået. Dermed vant han 7-5 i det siste settet.
Novak Djokovic hadde spilt 26 Grand Slam-kamper uten tap før møtet med Thiem. Der røk serberens voldsomme seiersrekke. Nå blir det isteden reprise av fjorårets Grand Slam-finale.
– Hvis noen når en finale her i Paris er det alltid mot han, sa Thiem lattermildt.
(©NTB)
Sett denne?

Se sammendraget: Vondrousova til finale i Roland-Garros

US Open
Rekordjagende Djokovic fikk sin revansje – klar for finale
11/09/2021 PÅ 05:37
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Carreno Busta mot Djokovic - Tennis – OL-høydepunkter
31/07/2021 PÅ 09:30